Siyaset Ak Parti listesindeki sürprizler
Paylaş
Ak Parti listesindeki sürprizler

CHP, HDP ve MHP'den sonra AK Parti de aday listesini açıkladı. Listede sürprizler var. İşte o ayrıntılar...

1-OSMAN GÖKÇEK LİSTEDE YOK

Haberin Devamı

Ak Parti listesindeki en büyük sürpriz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in aday gösterilmemesi oldu. Arınç ve Melih Gökçek arasındaki sert polemik sonrası Osman Gökçek'in aday gösterilmemesi dikkat çekti

2-ESKİ CHP'Lİ İZMİR'DE AK PARTİ LİSTESİNDE

Bir dönem CHP'de milletvekilliği de yapan Savcı Sayan, Ak Parti İzmir İkinci bölgeden 7. sıra adayı oldu

3-ERDOĞAN'IN DAMADI DA ADAY

Ak Parti listesindeki dikkat çeken isimlerden birisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak. Albayrak İstanbul 1. bölgeden 6. sıra vekil adayı.

4-NUMAN KURTULMUŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu'dan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

5-ERDOĞAN'IN METİN YAZARI AYDIN ÜNAL

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın konuşma metnini yazan Ayın Ünal, Ankara 2. bölgeden 5. sıra milletvekili adayı oldu.

6-UĞUR IŞILAK İSTANBUL 3. BÖLGE 9. SIRA

Ak Parti'nin seçim şarkılarını seslendiren Uğur Işılak, İstanbul 3. bölgeden 9. sıra milletvekili adayı oldu.

7-HATAY'DAN ADAY BEKLENEN HÜSEYİN YAYMAN İSTANBUL'DAN ADAY

Akademisyen ve gazeteci Hüseyin Yayman Hatay'dan aday adayı başvurusu yapmıştı. Açıklanan listede ise İstanbul 1. bölge 14. sıradan aday gösterildi

8-ADAY GÖSTERİLEN GAZETECİ VE YAZARLAR

Mehmet Metiner İstanbul 3. bölgeden 12. sıra milletvekili adayı oldu. Şamil Tayyar, Gaziantep 3. bölge milletvekili adayı oldu. Orhan Miroğlu Mardin 1. sıra. Muhsin Kızılkaya Mersin 3. sıra adayı oldu. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür İstanbul 3. bölge 14. sıra adayı. Markar Esayan 2. bölge 12. sıra.

9-YAZICIOĞLU'NUN DAMADI DA ADAY OLDU

BBP liderlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu İstanbul 3. bölge 11. sıra adayı oldu.

10- ERDOĞAN'IN SIRASINDA ADAY OLAN İSİM İDRİS GÜLLÜCE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı olarak seçimlere giriyordu. Bu defa onun yerini alan isim ise partinin ağır toplarından İdris Güllüce. Milli Görüş hareketinin sembol fotoğraflarından birisi olan Erbakan ve Erdoğan 'ın pikap üzerindeki fotoğrafta Erbakan'ın sağında yer alan isim İdris Güllüce'ydi.

Haberin Devamı

11- AA ESKİ GENEL MÜDÜRÜ LİSTEDE YOK

Ak Parti aday adayı listesinde dikkat çeken isimlerden birisi de AA Genel Müdürlüğü görevi de yapmış olan Gazeteci Kemal Öztürk'tü. Öztürk'ün açıklanan aday listesinde yer almadı.

12- DİYARBAKIR BİRİNCİ SIRAYA BAKAN ADAY

AK Parti 7 Haziran'da Diyarbakır'da HDP'nin en güçlü rakibi olarak öne çıkıyor. HDP'nin kalesi Diyarbakır'da birden fazla milletvekili çıkarmak isteyen AK Parti milletvekili listesinde sürpriz yaptı. AK Parti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Diyarbakır birinci sıradan aday gösterdi.

13- MERVE KAVAKÇI'NIN KARDEŞİ DE ADAY

Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilip parlamentoya başörtüsüyle girince DSP tarafından TBMM'de protestoya maruz kalan Merve Kavakçı'nın kız kardeşi Ravza Kavakçı Ak Parti'den İstanbul 1. bölge 9. sıra adayı oldu