Gündem AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Demir kimdir?

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Demir kimdir?

Paylaş
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Demir kimdir?

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye başkanı adayları merak ediliyor. AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Demir de merak edilen isimler arasında. Peki, Mustafa Demir kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Mustafa Demir ile ilgili merak edilenler…

Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Demir de bu isimlerden birisi... İşte Mustafa Demir’in biyografisi...

Haberin Devamı

MUSTAFA DEMİR KİMDİR?

1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu.

1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak serbest ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları arasında yer aldı.

1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu il başkanlığı görevini üstlendi.

2002 yılında AK Parti’den 22. dönem Samsun Milletvekilliğine seçildi. Aynı dönem iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. 23. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Komisyon Başkanlığı görevine devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na getirildi. 24. dönem Samsun milletvekilliğine tekrar seçildi.

Haberin Devamı

31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi.

Evli ve 5 çocuk babasıdır.