Gündem Al sana önlem!

Al sana önlem!

Paylaş
Al sana önlem!

Merter'de 3 lise öğrencisinin öldüğü tramvay kazasının tekrar yaşanmaması için önlem alındı ama uyan yok...

Merter'de Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri İrem Dinçsoy, Denis Tekin ve Buket Bulut'un hayatını kaybettiği tramvay kazasının ardından 11 gün geçti. Bu 11 gün içinde okul önüne hem demir bariyer çekildi, hem de öğrencilerin sorun yaşamadan karşıdan karşıya geçmeleri için trafik ışığı konuldu. Ayrıca, tramvay yoluna "Dikkat Tramvay " ve " Ray Hattına Girmek Tehlikeli ve Yasaktır " yazılı levhalar asıldı.

DEMİRLERDEN ATLIYORLAR

Alınan bütün önlemlere rağmen kurallara uymamakta direnenler dikkat çekiyor. Öğrencilerin bir bölümü okul giriş ve çıkışında ışıklardan geçmeyi tercih etse de, bunu tercih etmeyen bazı öğrenciler ve vatandaşlar da var. Okul önüne konan trafik ışıklarına rağmen demirlerden atlayarak kaldırıma çıkan vatandaşlar ne trafiğe ne de kurallara aldırış ediyor.

"ECEL GELDİĞİ ZAMAN ÖLÜRÜZ"

Yaşanan kaza ve ölümlere rağmen, bazı öğrenciler de kurallara aldırış etmemeye devam ediyor. Kaldırımda yürümek yerine tramvay yolunda yürüyenler, ışıklardan geçmek yerine arabaların arasından geçen öğrenciler de yok değil. Bütün kuralları hiçe sayarak tramvay yolunda yürüyen ve ışıklardan geçmeyen bir öğrencinin savunması ise "Ne bileyim oradan daha yakın oluyor diye. Baktım ama sağıma soluma. Burası çok güzel olmuş. Oradan geldim acelem vardı. Birşey olmaz ya. Ecel geldiği zaman ölürüz" şeklindeydi.

"İKİ ADIM ÖTEDE IŞIK VAR"

Arkadaşlarının kurallara uymadığını gören öğrencilerden Vahit Kubilay İnceoğlu, bütün öğrencilere önemli bir mesaj vererek, " Doğru yapmadıkları ortada. Daha iki hafta geçti olayın üzerinden. Başlarına birşey gelse hepimiz üzüleceğiz. Bizleri de düşünmeleri lazım. İnsan ecelini beklemek için oradan geçmek zorunda değil. İki adım ileride ışık var. Hem kendini hem de bizleri üzmemiş olur bu sayede. Arkasında birçok seven insan var " dedi.

Emre Özdal da, "Okul için iyi oldu. Güzel oldu bu öğrencinin psikolojisi açısından da iyi oldu. İstekleri buydu. Oradan atlayanlar tabii hatalıydı. Kendi suçluydu. Ama bu yolu tercih etmeleri daha iyi olur. Bu saatten sonra herkesin aklı başına geldi " diye konuştu.

Özdal, tramvay yolundan geçmeye devam edenlere ise, " Onlar kendi suçlu tabii. Onların kendi suçu. Bu yolu tercih etmeleri daha mantıklı olur" dedi. Bir başka öğrenci Yunus Efe ise bariyerlerin üzerinden atlayanların olduğunu söyleyerek, bir itirafta bulundu. Efe " Çok çok herkes atlıyor neredeyse. Alışkanlık olmuş herhalde. Biz bile atlıyoruz yani. Vallahi geliyor da. Okulu çıkışı çok sıkışık olduğu için, biz de atlayalım telaşında hep beraber çıkıyoruz " diye konuştu.

"KEŞKE BUNLAR DAHA ÖNCE OLSAYDI"

Okul öğrencilerinden Düşüm Başar da, alınan önlemlerin, ölümlerin ardından gelmesine tepki göstererek, " Keşke üç arkadaşımız ölmeden önce böyle önlemler alınsaydı. Biraz geç kalındı ama yine de iyi oldu. Biliyorsunuz hepimiz biliyoruz ki Türkiye'de bu işler nedense böyle yürüyor. Keşke üç can kaybetmeseydik bunlar daha önce olsaydı. Bence artık geçmeye devam etmeliler. Umarım işe yarar " dedi. Bir başka Öğrenci Rıdvan Solmaz da "Bunların önceden yapılması gerekiyordu. Geçen var yine. Ben yeni gördüm. Güzel olmuş. Çoğu kişi buradan geçiyor. İyi oldu yani" diye konuştu.

Bu arada okul yetkilileri öğrencileri yine uyardı. Öğrenciler sıradayken bir konuşma yapan okul yetkilisi öğrencilerin kurallara uyması yönünde nasihatta bulundu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de, kaldırımda bulunan demirlere kaynak yaparak demirleri daha da sağlamlaştırdı.

DHA

2