Gündem Albay Çiçek Başbuğ'u işaret etti!

Albay Çiçek Başbuğ'u işaret etti!

Paylaş
Albay Çiçek Başbuğ'u işaret etti!

Islak İmza davasının bir numaralı sanığı Albay Çiçek, 'Sıralı amirler de benim kadar sorumludur' diyerek eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u işaret etti

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı’nda kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen “İnternet Andıcı” soruşturmasında dün çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet andıcına ilişkin savcılığa gönderdiği 13 sayfalık raporda “sorumluluğun üzerine atıldığı” gerekçesiyle ek ifade vermek istediğini belirten İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası’nın bir numaralı tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek dün sabah Hasdal Cezaevi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

‘ÜSTLERİM DE SORUMLU’

Savcı Cihan Kansız’a yaklaşık 3.5 saat ifade veren Çiçek’in komutanlarının adlarını sıralayarak “Ben ve benim altımdaki memurların bir sorumluluğu varsa en üsttekilerin de sorumluluğu vardır” dediği ve “Bir sorumlu aranıyorsa en üstten başlanmalı” ifadesiyle eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u da işaret ettiği belirtildi. “Sıralı amirler benim kadar sorumludur” şeklinde konuşan Çiçek’in “Sıralı amirler” olarak Tümgeneral Mustafa Bakıcı’dan başlayarak dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ’a kadar isimleri tek tek saydığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Balyoz Davası’nın da tutuklu sanıkları arasında yer alan Çiçek’in ifadesinde söz konusu siteleri tek başına yapmadığını, emir komuta zincirini takip ettiklerini, emirlerde üst rütbelilerin paraflarının bulunduğunu, kendisinin altında ise site ile ilgili 10-15 memurun olduğunu anlattığı kaydedildi. Sitelerde basında çıkmış haberlerin yer aldığını söylediği belirtilen Çiçek’in “Eğer maksadı aşan durum varsa Genelkurmay bu konuda benim hakkımda idari soruşturma başlatabilir” dediği kaydedildi. Albay Dursun Çiçek’in ek ifade vermesine neden olan Genelkurmay raporunda ise “Sitelerden, görevli subaylar sorumludur” denildiği bildirildi.

İŞTE ÇİÇEK'İN SIRALI AMİRLERİ

Org. İlker Başbuğ (Dönemin Genelkurmay Başkanı)
Org. Hasan Iğsız (Dönemin Genelkurmay İkinci başkanı)
Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Dönemin MEBS Başkanı)
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı)
Korgeneral Mehmet Eröz (Dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı)
Tümgeneral Hıfzı Çubuklu (Dönemin Genelkurmay Adli Müşavir)
Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Dönemin Bilgi Destek Daire Başkanı)

HABERTÜRK

Haberin Devamı