Siyaset 'Alevi' olarak fişlenen hakim konuştu!
Paylaş
'Alevi' olarak fişlenen hakim konuştu!

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Başbakan Erdoğan arasındaki telefon kayıtlarında "Alevi olduğu bilgisi var" olarak kendisinden bahsedilen hakim Abuzer Kara, "Alevilik Sünnilik, bunlar konuşulacak konular değil" dedi

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında ismi ‘Alevi Hakim’ olarak geçen İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Abuzer Kara, “Alevilik Sünnilik günümüz koşullarında konuşulacak konular değil” dedi. Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Hakim Abuzer Kara'nın, konuşmaları kendisine hatırlatan meslektaşlarına da ‘Alevi olmak suç değil’ dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Hakim Kara, ses kayıtları ile ilgili herhangi bir şey söylemek herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini belirtti. Kara, “İşimizi yapıyoruz. Zaten verilen kararlar belli” diyerek, kendisiyle ilgili ‘alevi hâkim’ ifadesi kullanılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorumuza şu yanıtı verdi:

“Ne diyebilirim ki? Allah herkesin gönlüne göre versin. Bir şey diyemiyorum. Bugüne kadar çalıştığım yerler belli, şeyler belli… Herkeste bilir, tanır. Verdiğimiz kararlar belli. O açıdan o konular bana üzerinde konuşulacak konular gelmiyor günümüz koşullarında. Alevilik, Sünnilik falan. Bana pek, benim pek şeyim değil yani. O açıdan yorumda bulunmak istemiyorum.”

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Hakim Abuzer Kara'nın, konuşmaları kendisine hatırlatan meslektaşlarına da ‘Alevi olmak suç değil’ dediği öğrenildi. Fişlemenin kendisini üzdüğünü anlatan Kara’nın şimdilik herhangi bir hukuki girişimde bulunmayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı