Gündem Ali İsmail'in annesi: Onu kalbime kazıdım

Ali İsmail'in annesi: Onu kalbime kazıdım

Paylaş
Ali İsmail'in annesi: Onu kalbime kazıdım

Eli sopalı polisler ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın üçüncü duruşması bugün görülüyor. Duruşmada ilk olarak otopsi raporu okundu. Ali İsmail'in annesi ve babası, otopsi okunurken ağlayarak dışarı çıktı. Ali İsmail'in annesinin, koluna oğlunun isminin dövmesini yaptırdığı görüldü

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında üçüncü duruşma bugün Kayseri'de görülüyor. Kayseri'deki duruşmaya İstanbul ve Ankara ile çevre illerden de katılım var.



Cumhurbaşkanı adayı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmayı izlemek için Kayseri'de...

Kayseri Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önemleri dikkat çekiyor. Adliye çevresi abluka altında...

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de takip ediyor. HDP'den ise Grup Başkanvekili İdris Baluken duruşma salonundaki yerini aldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19319","19319","201407","19319-160429.jpg","1", "0","'Ali İsmail'i kalbime kazıdım'");



OTOPSİ OKUNURKEN ANNE BABA AĞLAYARAK SALONDAN ÇIKTI


Duruşmada ilk olarak otopsi raporu okundu. Ali İsmail'in annesi ve babası, otopsi okunduğu sırada ağlayarak dışarı çıktı.

ONU KALBİME KAZIDIM...

- Ali İsmail Korkmaz'ın annesi duruşmadan önce açıklamalarda bulundu:

Görüntüler ortada. Nasıl bir vicdan? Onlar insan kanı taşımıyor mu bu raporu verenler? Onların evlatları, anneleri yok mu? Empati kursunlar; 'Benim çocuğumun başına böyle bir şey gelmiş olsa, acaba ben ne yapardım? Annem ne yapardı?' Onu düşünsünler. Yani hangi vicdanla, hangi dinle böyle bir şey yapabiliyorlar? Çocuğa tekme atıyor, benim oğlum beyin kanaması geçiriyor, doktor 'Bir şeyin yok' deyip eve gönderiyor. Oğlumu darp eden katil insan olamaz. 'Travma var' diye rapor veriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir ülkede ve nasıl bir hükümet tarafından yönetildiğimizin bir göstergesidir. Adaleti bulmak, oğlumun katillerinin cezalandırılması için buradayım. Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama katiller de rahat rahat sokakta dolaşmasınlar. Onlar da cezalandırılsın ki, başka canlar yanmasın, başka anneler ağlamasın diye. Biz bunu istiyoruz.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali'nin de aynı acıları yaşayan kişiler olarak kendisini Kayseri'deki davada yalnız bırakmadıklarını söyledi. Emel Korkmaz, DHA muhabirine sol kolunda oğlunun adı ve kırmızı bir kalp işaretinin bulunduğu dövme ile boynundaki 'Ali İsmail' yazılı kolyeyi gösterirken, şöyle dedi: "Bunları, Alimin ölümünden 10 gün sonra yaptırdım. Ben, hep karşıydım böyle şeylere. Ama, acısını içime gömdüğüm Alim bana bunu da yaptırttı. Kolyeye de karşıydım. 'Neden isimlerini taşıyorlar?' derdim. Onu da Alim için yaptırdım. Alişimin, adını, hatırasını taşımak istedim. Gerçi o benim yüreğimde, beynimde, aklımda, her yerde. Ali İsmail'i kalbime kazıdım. Yine de ismini taşımak istedim."

Haberin Devamı