Spor Ali Turan eşcinsel olduğu yönündeki haberlere ateş püskürdü!

Ali Turan eşcinsel olduğu yönündeki haberlere ateş püskürdü!

Paylaş
Ali Turan eşcinsel olduğu yönündeki haberlere ateş püskürdü!

Konyasporlu futbolcu Ali Turan, 2015’te evlendiği eşinden boşandı. Hakkında ortaya atılan eşcinsel haberlerine ise çok sert bir açıklamayla cevap verdi. Eski eş Rana Altıntaş'tan da açıklama geldi

Konyaspor'da top koşturan Ali Turan hakkındaki haberler Türk spor camiasının gündemine bomba gibi düştü. Rana Altıntaş'ın, Ali Turan'ın kendisine "Ben artık kendimi erkek gibi hissetmiyorum" diyerek eşcinsel olduğunu ve ayrılmak istediğini dediği iddia edilmişti.

Rana Altıntaş'ın "Eşim gay olduğunu söyledi. Bu yönde rapor alınsın" diyerek boşanmanın buna göre kararlaştırılmasını talep ettiği iddia edilen haber Ali Turan tarafından kesin bir dille reddedildi.

Ali Turan'ın boşandığı eşi Rana Altıntaş ise konuyla ilgili açıklama yaptı:

RANA ALTINTAŞ: BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI


Bu iddiaların ardından hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Ali Turan'ın 10 gün önce resmen boşandığı eşi Rana Altıntaş şunları söyledi: Biz sessiz sedasız boşandık, hatta yayın yasağı da vardı.Yazılanlar doğru değil. Benim mahkemede böyle bir talebim olmadı. Böyle bir haber ile gündeme geldiğimiz için çok üzgünüm, en çok da eski eşim için üzüldüm." dedi.


Takvim'de yer alan iddiaya çok sert tepki gösteren Ali Turan, yaptığı açıklamada:

Kamuoyunun ve Değerli Basın Mensuplarının dikkatine.

Malumunuz olduğu üzere 2015 yılında sizlerin de huzurunda yapmış olduğum bir evlilik teklifi ile hayatımı Rana Altıntaş ile birleştirmiştim.

Her evlilikte olabileceği gibi bizim evliliğimizde de mahkemece 'şiddetli geçimsizlik' olarak tanımlanan bir takım anlaşmazlıklar meydana geldi ve mahkemece gizlilik kararı verilen bir yargılama neticesinde boşandık.

Aile kurumu, kadın erkek ilişkileri, doğup büyüdüğüm coğrafya gereği bağlı olduğumuz değerler silsilesi nedeni ile ne evliliğim hakkında ne ayrılığım hakkında en ufak bir beyanım olmadı.

Ancak bugün Takvim Gazetesi'nin bir eki olan Saklambaç'ta DOĞAN SAVAŞ imzası ile yayınlanan alçak bir saldırının hedefi oldum. Bu saldırıda benim ağzımdan hiç kullanmadığım bir cümle kullanılmış gibi ifade edilmiş. Haber başlığından başlamak üzere tamamı yalan ve çarptırmalarla dolu bir takım ifadeler kullanılmıştır.

Bu suçu işleyen başta adı geçen muhabir olmak üzere tüm şüpheliler gerekli cezaya çarptırılacaktır. Buna ilişkin başvurularımız derhal bu sabah yapıldı.

Ayrıca ibreti alem olsun diye, insanların izzeti nefsi ile oynanmasının bu kadar kolay olmadığını göstermek adına bu işin müsebbiplerine tazminat davası da açacağımı sizler aracılığı ile paylaşmak isterim.

Kendimi, cinsel tercihimi anlatmaktan ar ederim. Ancak geçmiş yaşantım en büyük delilimdir.

En derin saygı ve hümetlerimle

Ali Turan

ifadelerini kullandı.

ALİ TURAN KİMDİR? HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?


Ali Turan, defans mevkîinde forma giyen Konyaspor'lu Türk futbolcu Ali Turan, 6 Eylül 1983 yılında doğdu. Futbol kariyeri bir Kayseri kasabası olan Ağırnas'ın spor kulübü Ağırnas Şimşekspor'da başladı. 2000 yılında kadrosuna dahil olduğu Kayserispor ile 2002 yılında profesyonel sözleşme imzaladı.

2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında Kayserispor formasını 33 maçta giydi. Ancak 2006 yılında dizinden bir sakatlık geçirmiştir. Bir süre formasından uzak kalmıştır. Sakatlığının ardından 2006-2007 sezonu ara transfer döneminde Kayseri Erciyesspor'a kiralık olarak gönderilmiştir. Kayseri Erciyesspor'un savunma gücünü bir hayli artıttırdı. Kayseri Erciyesspor'un Türkiye Kupası'nda final oynamasında büyük pay sahibi olan Ali Turan, sezon sonunda Kayserispor'a döndü. Türkiye ümit millî futbol takımıyla 13 maçta görev alan Ali Turan, Kayserispor takımında ise 2007-2008 yılı sezonundan bugüne kadar toplam 117 maçta görev yaptı.

Takım kaptanlığını da yaptığı Kayserispor'da sezona iyi bir giriş yapmış olan Ali Turan'a, Türkiye 2009-10 Süper Lig sezonunun devre arasında kulüp yönetimi sözleşmesini uzatmasını önerdi. Sözleşmesi 31 Mayıs 2010 tarihinde bitecek iken , kulüp yönetimi tarafından kendisine sunulan bu yeni sözleşmeye imza atmayı kabul etmediği için kaptanlığı elinden alınıp kadro dışı bırakıldı. Kendisi, kadro dışı bırakılma olayıyla ilgili olarak kamuoyuna yaptığı açıklamada, Galatasaray'da oynamak istediğini ve sezon sonunda da oynayacağını beyan etti. 21 Mart 2010 tarihi itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ( UÇK), 3 aydır tek başına idman yaptığını ve 9 maç başı transfer ücretini alamadığını belirterek kendilerine başvuruda bulunan Ali Turan'ı haklı bulup, Kayserispor ile olan mukavelesini feshetti.

Bir süre Galatasaray bünyesinde top koşturan Ali Turan, 2010-2011 ara transfer döneminde Antalyaspor'a transfer oldu. Turan, Gaziantepspor'lu Dany Nounkeu'nün Galatasaray'a transfer olmasının ardından Gaziantepspor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2013 yılında Konyaspor'a transfer olan Ali Turan başarılı performans sergileyerek kadronun vazgeçilmesi oldu. Konyaspor'la 1. Lig'te Play-off şampiyonluğu yaşamıştır. Yeni sezonda ise TSYD Ankara kupasını alma başarısı gösterdi.



Haberin Devamı