Siyaset Alman vakıflarına inceleme
Paylaş
Alman vakıflarına inceleme

İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündeme gelen Alman vakıfların BDP'li belediyeler ile ilişkini araştırmak için iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Makedonya dönüşü gündeme getirdiği, "Almanya'daki vakıflar CHP'li ve BDP'li belediyeler ile kredi sözleşmeleri yapıyor. Bu kredi sözleşmelerini yapmakla kalmıyor hangi müteahhitlerle iş yapmaları gerektiği işaretini veriyorlar. Kanalizasyon işi yapıyor. Ama şu firmaya vereceksiniz diyor. Baktığınızda yasaya uygun gibi görünüyor olay. Bu yolla resmen PKK'ya para gönderiyor" sözleri gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Başbakan Erdoğan'ın açıklaması sonrası tartışmalar sürerken, Alman vakıfların BDP'li belediyeler ile bağlantılarını araştırmak için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla iki mülkiye başmüfettişi görevlendirildi.

Önümüzdeki hafta Diyarbakır'a gidecek olan müfettişlerin Diyarbakır Büyükşehir ve Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar Belediyeleri'nde inceleme yapması bekleniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gelecek hafta müfettiş beklediklerini doğrularken, Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Müfettişler belediyelerimizde genel teftiş yapıyor. Gelecek olan müfettişlere de kapımız açıktır "dedi.

HABERTÜRK

Haberin Devamı