Spor Almanya yarı finalde!

Almanya yarı finalde!

Paylaş
Almanya yarı finalde!

Euro 2016'da çeyrek final karşılaşmasında Almanya, 90 dakikası ve uzatmaları 1-1 biten maçta İtalya'yı penaltılarla yenerek adını yarı finale yazdırdı. Almanya yarı final maçında Fransa-İzlanda maçının galibi ile oynayacak

Fransa’nın Bordeaux kentinde oynanan çeyrek final mücadelesi büyük heyecana sahne oldu. Normal süresi 1-1 biten maçta iki taraf uzatma dakikalarında da eşitliği bozamadı. Penaltı atışlarına kalan maçta kazanan taraf 6-5 ile Almanya oldu ve Panzerler yarı finale adını yazdırdı.

İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmada sessizliği bozan isim Mesut Özil oldu. 65. dakikada Hector’un asistinde topu ağlara yollayan Mesut, turnuvadaki ilk golünü atarak takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Almanya üstünlüğü ele geçirirken, son 15 dakikadaki İtalya baskısı çabuk sonuç verdi. Boateng’in ceza sahasında topa elle müdahale etmesinin ardından hakem Kassai 78. dakikada beyaz noktayı gösterdi. Topun başında geçen Leonardo Bonucci, kariyerinde ilk kez kullandığı penaltı atışını gole çevirdi ve 90 dakikanın skorunu belirledi.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca yarı finalisti penaltı atışları belirledi.

Dokuzar futbolcunun penaltı noktasına gittiği seri penaltı atışlarını 6-5 kazanan Almanya, Avrupa Şampiyonası’nda üst üste üçüncü kez yarı finale çıktı. Almanya’da penaltı atışlarını Thomas Müller, Mesut Özil ve Bastian Schweinsteiger gole çeviremedi. İtalya’da ise Simone Zaza, Graziano Pelle, Leonardo Bonucci ve Matteo Darmian penaltı noktasında başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Penaltılarda 40 yıldır bileği bükülmüyor

Almanya’nın penaltı atışlarındaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Büyük turnuvaların eleme turlarında yedi kez seri penaltı atışlarına giden Almanlar, söz konusu maçların altısında turu geçen taraf oldu. Almanların son yenilgisi Euro 1976’da Çekoslovakya karşısındaydı.

Saygı duruşu

UEFA’nın aldığı karar doğrultusunda, Almanya – İtalya karşılaşması öncesinde Atatürk Havalimanı saldırısını ve çoğunlukla İtalyan turistlerin hayatını kaybettiği Bangladeş’teki saldırıyı protesto amaçlı, tüm oyuncular ve hakemler saygı duruşunda bulundu. Taraftarlar da bu saldırıları alkışlayarak protesto ettiler.

Almanya: Neuer, Hector, Boateng, Höwedes, Hummels, Kimmich, Khedira (16.dk Schweinsteiger), Kroos, Mesut Özil, Müller, Mario Gomez (72.dk Julian Draxler)

İtalya: Buffon, Chiellini (121.dk Simone Zaza) , Barzagli, Bonucci, De Sciglio, Florenzi (86.dk Matteo Darmian), Parolo, Giaccherini, Sturaro, Eder(108.dk Lorenzo Insigne) , Pelle

Sarı kart: 56.dk Sturaro, 57.dk De Sciglio, 59.dk Parolo, 91.dk Graziano Pelle, 103.dk Giaccherini (İtalya) 90.dk Hummels, 112.dk Schweinsteiger (Almanya)

Goller: 65.dk Mesut Özil (Almanya) 78.dk pen .Bonucci (İtalya)

Haberin Devamı