Dünya Almanya'da 'Demokrasiye Saygı Mitingi'

Almanya'da 'Demokrasiye Saygı Mitingi'

Paylaş
Almanya'da 'Demokrasiye Saygı Mitingi'

Avrupa'nın farklı ülkelerinden Almanya'ya gelen 10 bini aşkın kişi, Başbakan Erdoğan'a destek için 'Demokrasiye Saygı Mitingi'nde buluştu

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 10 bini aşkın kişinin katılımıyla başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren katılımcılar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesini istiyor.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ TOPLANDI

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Düssseldorf kentindeki Rheinpark'ta düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi"ne katılmak ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda'dan da binlerce vatandaş otobüslerle miting alanına geldi. Şu an için 10 bini aşkın kişinin toplandığı miting alanında kalabalık artmaya devam ediyor. Miting, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı. Miting alanındakilere hitaben kısa bir konuşma yapan Işılak, vatanı sevenlerin bugün milli iradeye saygılarını göstermek için toplandığını belirtti.

AK PARTİ'YE DESTEK SLOGANLARI ATILIYOR

"Demokrasiye Saygı" mitinginde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapması bekleniyor. Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de yer alıyor. Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde vatandaşlar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesi isteyen ve AK Parti'ye destek veren sloganlar attı.

'Darbeyle gelen yönetimlere eyvallah diyemeyiz'

Mitinge, telekonferans yöntemi ile katılan Başbakan, halkın iradesine saygı duymayan yönetimlere saygı gösteremeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de halkın darbelerin bedelini çok ağır ödediğini, Mısır'da da halkın bu bedeli ödemesini istemediklerini vurguladı.

Başbakan, 21. yüzyılın Türk yüzyılı olacağını kaydetti.


Haberin Devamı

AA