Dünya Almanya'dan ilginç rekor

Almanya'dan ilginç rekor

Paylaş
Almanya'dan ilginç rekor

Almanya sınır polisinin kayıtlarına göre, 2014 yılında Almanya'ya kaçak girmeye çalışanların sayısı 57 bine çıkarak rekor kırdı

Bild gazetesinin haberinde, polis, bu rakamın 2013 yılına oranla yüzde 75 arttığına dikkati çekti. Federal Polis Teşkilatı Başkanı Dieter Romann, "Bu rakam iki Almanya’nın birleşmesi sonrası ulaşılan ne yüksek düzeydedir" dedi. 2014 yılında Almanya’ya kaçak girmeyi başarıp ta ülke içinde ele geçirilenlerin sayısının yaklaşık 27 bin olduğu ve bu oranın da yüzde 40’lik bir artış kaydettiği açıklamada yer aldı.

Polisin yaptığı açıklamada, yasa dışı girişlerin en yoğun olarak Avusturya ve Fransa sınırlarında olduğuna dikkat çekildi. Romann "Özellikle güney sınırlarımızdan kaçak girişler üç kat artarken, batı sınırlarımızda iki kat arttı" dedi. Sınır polisinin 2014 yılında iki bin 100 insan kaçakçısını tutukladığı açıklanırken, bu rakamın 2013‘de bin 535 olduğu vurgulandı.

Almanya’ya kaçak girmeye çalışanların genellikle Suriye, Eritre, Afganistan, Kosova, Sırbistan ve Somali‘den geldikleri açıklamalarda yer aldı.

Ahmet İNCEL/MÜNİH, (DHA)

Haberin Devamı