Yaşam 'Alo' derken çarpılıp öldü

'Alo' derken çarpılıp öldü

Paylaş
'Alo' derken çarpılıp öldü

23 yaşındaki Çinli kız, şarj kablosu prize takılı olan akıllı cep telefonuna gelen çağrıyı yanıtlamak isterken elektrik akımına kapılarak öldü

23 yaşındaki hostes Ma Ai Lun, çalan akıllı telefonuna cevap verdiği anda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Telefonun, çaldığı anda elektrik prizine takılı vaziyette olduğu belirtildi. Geçtiğimiz aylarda da İsviçre'de bir cep telefonu, kullanıcının cebinde patlayıp alev almıştı.

TAZMİNAT TALEP EDİYORLAR


Ma Ai Lun’un ailesinin firmadan tazminat talep ettiği aktarılırken talihsiz kızın ablası da Çin'in sosyal medya ağı Sina Weibo’da “Umarım firma bu konuda bize bir açıklama yapar. Ayrıca herkesi telefon şarj olurken kullanmamaları için uyarıyorum” diye yazdı.

Firma ise yayınladığı açıklamada ‘talihsiz olay’nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek Lu’nun ailesine başsağlığı diledi. Şirket ayrıca konuyla ilgili araştırma başlatacaklarını belirtti.

İSVİÇRE'DE CEBİNDE PATLADI

İsviçre'de daha önce yaşanan bir olayda ise, 18 yaşındaki Fanny Schlatter adlı genç, çalıştığı işyerinde boya kutularını kamyona taşırken akıllı telefonunun cebinde patlaması sonucu yaralandı. Pantolonunun yanmaya başladığını ve alevin giderek vücudunu sarmaya başladığını anlatan Schlatter, işyeri sahibi Stephane Kubler'ın üzerine su dökmesi sonucu üzerindeki alevlerin söndüğünü anlattı. Cep telefonu kömür gibi yanan Schlatter'a 1 aydan fazla süreyle 'Çalışamaz' raporu verildi.

İŞTE O ANLAR:

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10341","10341","201307","10341-1.jpg");