Gündem Alparslan Çelik gözaltında

Alparslan Çelik gözaltında

Paylaş
Alparslan Çelik gözaltında

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü ileri süren Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de, restoranda yemek yerken gözaltına alındı. Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusu sürüyor

Suriye’de Bayır-Bucak Türkmenlerinin yanında, Türkmendağı’ndaki Esad rejimine karşı çatışmalara katılan Alparslan Çelik, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söylemişti. Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı’nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir’e geldi.

Haberin Devamı

İHBAR ÜZERİNE POLİS GELDİ

Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için dün akşam saatlerinde Hatay Semti’ndeki bir restorana gitti. İhbar üzerine bir süre sonra restorana gelen polis ekipleri, Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş’un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DHA