Eğitim - Kariyer Alpaslan Dartan'dan 2017 YGS değerlendirmesi

Alpaslan Dartan'dan 2017 YGS değerlendirmesi

Paylaş
Alpaslan Dartan'dan 2017 YGS değerlendirmesi

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-Der) İstanbul Şubesi Başkanı Alpaslan Dartan, 2017 YGS hakkında değerlendirmelerde bulundu

Bu yıl YGS sınavının zorluk derecesinin özellikle de Matematik ve Türkçe'de yüksek olması YGS 'de barajı aşamayan öğrenci sayısını yükselttiğini düşünüyorum. Özellikle tüm testlerin ortak alanı olan Matematik ve Türkçe testleri bu yıl önceki yıllara göre daha zordu.

Sınava giren herkesin yapmakla zorunlu olduğu bu testlerin önceki yıllara göre daha zaman alıcı daha yoruma dayalı ve çeldiricilerinin daha güçlü olması 180 barajını aşmada öğrencileri zorladı.

Bunun yanında özellikle alınan sıkı tedbirlerin en ufak bir olumsuzlukta sınavın geçersiz sayılması gibi güvenlik gerekçeleri önceki yıllara göre sınavı iptal edilen Öğrenci sayısını artırdığını düşünüyorum.

Son yıllarda Üniversite mezunu olanların sınavlardaki başarısı Örgün eğitimde verilen eğitim kalitesini tartışılır hale getirmiştir. İstatistikler son 30/40 yılda lise son sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin bu tip sınavlarda hep daha başarılı olduklarını bizlere gösterirdi, bu oran son birkaç yıldır tersine dönmüş durumda

Haberin Devamı