Magazin 'Amacımız zihinleri bulandırmak'

'Amacımız zihinleri bulandırmak'

Paylaş
'Amacımız zihinleri bulandırmak'

Kurtlar Vadisi Filistin filminin senaristleri Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan ve yönetmen Zübeyr Şaşmaz anlattı

Kurtlar Vadisi Filistin filminin senaristleri Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan ve yönetmen Zübeyr Şaşmaz Yiğit Bulut yönetimindeki 'Sansürsüz' programına konuk oldu. Prof. Dr. Hasan Köni de İsrail-Filistin meselesini akademisyen gözüyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi Irak filmini çektikten sonra sonraki projenin Filistin olmasını kararlaştırdıklarını kaydeden senaristlerden Bahadır Özdener, "O günden bugüne Filistin sorunu gündemimizdeydi.Biz bambaşka bir hikayenin peşindeydik. O filmin senaryosunu 31 Mayıs sabahı bitirdik. O sabah da Mavi Marmara baskını oldu. Filmin girişine Mavi Maramaryı koyup onun üstüne Filistin'e gidilmesine karar verdik. Gerçeklerle yüzleşmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Filmin İskenderun, Adana ve Mersin'de çekildiğini kaydeden yönetmen Zübeyr Şaşmaz, "Filmde insanların bilincini ortaya çıkarmayı" amaçladıklarını söyledi.

KURTLAR VADİSİ MARKA

Cüneyt Aysan ise şöyle konuştu: "Kurtlar Vadisi bölgede bir marka... Bizim insanımız bu problemleri nasıl görüyor bunu anlatmak istiyoruz. Sorunlar tek bir merkezle aktarılıyor. Bilinçlerimiz ayartılıyor. Başka bir yönünün de olduğunu göstermek istiyoruz. Zihinleri bulandırmak, ama olumlu anlamda bulandırmak istiyoruz. Bölgeye hep sırtımızı dönmüştük, bu dizileri ve filmi vesile olarak görüyüyoruz."

Haberin Devamı

FÜZELER" KABUL EDİLMESEYDİ...

"İsrail müthiş bir PR devleti, Hollywood'un müthiş bir bölümünü elinde tutuyorlar. İsrail bu filme karşı da bir reaksiyon verecektir" diyen Prof. Köni de şunları söyledi:

"Füze sistemleri olayı çıktı Türkiye çok da iyi geçindiği İran ve Suriye'ye karşı erken uyarı sistemlerini kabul etti. Kelimeler var ama hareketlenme yok. Türkiye bunu kabul etmeseydi, bu tür yapımlar o zaman çıksaydı çok kötü olurdu. İsrailliler gibi PR etkisi yüksek bir ülkeyi çok da korkutacak bir durum değil."

HABERTÜRK