Dünya Amazon ormanlarına zarar veren çete ortaya çıkarıldı

Amazon ormanlarına zarar veren çete ortaya çıkarıldı

Paylaş
Amazon ormanlarına zarar veren çete ortaya çıkarıldı

Brezilya'da Amazon yağmur ormanlarına tarım alanları açarak büyük zarar veren bir suç çetesi ortaya çıkarıldı

Emniyet yetkilileri, dünyanın akciğerleri olarak tanımlanan yağmur ormanlarını işgal etmek, ağaçları yakarak ya da keserek açtıkları arazileri çiftçilere satmakla suçlanan 14 çete üyesi hakkında tutuklama emri çıkarıldığını açıkladı.

Yaklaşık 220 milyon dolarlık zarara neden olan çete üyelerinin yakalanması için dört eyalette "Kestane Ağacı" adıyla operasyon başlatıldı. Globo Haber Ajansı, ülkenin kuzeyindeki Para eyaletinde biri kadın altı kişinin örgütle bağlantıları nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

Kamuya ait alanları işgal etmek, hırsızlık, dolandırıcılık, vergi kaçırmak, para aklamak ve çevreye zarar vermekle suçlanan çete üyelerinin mahkeme tarafından suçlu bulunması durumunda 50 yıl kadar hapis cezasına çarptırılabilecekleri belirtildi.

Yaklaşık 5,5 milyon kilometrekarelik alanı kaplayan Amazon yağmur ormanları, dünya üzerindeki tropikal ormanların yarısından fazlasını oluşturuyor. Amazon ormanları, 40 binden fazla ağaç ve 130 binden fazla hayvan çeşidine ev sahipliği yapıyor.

Yağmur ormanlarının yüzde 60’ının yer aldığı Brezilya, Amazon ormanlarındaki ağaç kesme oranının 2012’nin ağustos ayından 2013’ün temmuzuna kadar olan sürede yüzde 28 oranında arttığını açıklamıştı.

Haberin Devamı