Gündem Amerikalı avcılar vurdu

Amerikalı avcılar vurdu

Paylaş
Amerikalı avcılar vurdu

Antalya'da Amerikalı avcılar 13 yaşında ve boynuzları 138 santim uzunluğunda yaban keçisi vurdu

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Sarıkaya Yaban Hayatını Geliştirme Sahası'nda avlanan Amerikalı iki avcı, boynuz uzunlukları 138 ve 130 santimetre olan 2 yaban keçisi vurdu.

Haberin Devamı

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Şefliği Mühendisi Hasan Uysal, 2010- 2011 av turizmi kapsamında 17 yaban keçisi avlandıracaklarını açıkladı. Şu ana kadar 11 yaban keçisinin avlandığını belirten Uysal, Finike İlçesi Arif Köyü, Yalnız Köyü ve Kumluca İlçesi Karacaören Köyü sınırları içinde avlanan hayvanların yöre halkına da katkı sağladığını söyledi.

Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaklaşık 2 bin yaban keçisinin yaşadığını belirten Hasan Uysal, av sezonu sırasında yaşlı hayvanların avlanmasına çalışıldığını vurguladı. Bu yıl ülkemizde av değeri en büyük iki hayvandan birinin Karacaören'de, diğerinin ise Yalnız Köyü'nde Amerikalı avcılar tarafından vurulduğunu belirten Uysal, “13 yaşında ve boynuz uzunluğu 138 santimetre olan yaban keçisi, John Michael Colglazicr tarafından Yalnız Köyü'nde avlandı. Karacaören Köyü'nde ise 11 yaşındaki 130 santimetre boynuz uzunluğuna sahip yaban keçisi yine Amerikalı avcı Mark Farnam tarafından vuruldu” dedi.

Haberin Devamı

Uysal, vurdukları yaban keçisi başına avcılardan 12 bin lira tahsil edildiğini, ayrıca ava çıkan her avcıdan 500'er lira alındığını sözlerine ekledi.