Yaşam Analistler Microsoft'un başarılı olabileceğine inanmıyorlar

Analistler Microsoft'un başarılı olabileceğine inanmıyorlar

Paylaş
Analistler Microsoft'un başarılı olabileceğine inanmıyorlar

Microsoft’un akıllı telefon pazarındaki şansını değerlendiren Cowen analisti Gregg Moskowitz, firmanın başarılı olabileceğine inanmadıklarını belirtti

Geçtiğimiz yıl CEO görevini devralan Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, akıllı telefon pazarındaki etkinliğini arttırmak için sıkı bir çalışma yürütmeye devam ediyor. Nokia’nın telefon departmanını satın aldığı günden beri akıllı telefon seçkisini hızla zenginleştiren Microsoft bu alana büyük umutlar bağlamış olsa da, analistler Amerikalı teknoloji devinin akıllı telefon pazarında başarılı olabileceğine inanmıyorlar.

Haberin Devamı

Analistler Microsoftun başarılı olabileceğine inanmıyorlar

Yatırımcıları için hazırladığı son raporunda Microsoft ile ilgili öngörülerini paylaşan Cowen analisti Gregg Moskowitz, firmanın akıllı telefon pazarından önemli bir pay alabileceği konusunda şüpheli olduklarını belirtti. Windows Phone’dan Windows 10 Mobile‘a geçişin Microsoft için doğru bir hamle olduğunu belirten Moskowitz, buna rağmen firmanın iOS ve Android gibi güçlü rakipler karşısında etkili olamayacağını ifade etti.

Microsoft’un akıllı telefon pazarındaki güçlü rakipleriyle yarışabilmek için tek başına yeterli olamayacağına dikkat çeken analist, Amerikalı teknoloji devinin başarılı olabilmesi için diğer firmaların da desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Cowen analistine göre Microsoft’un akıllı telefon pazarıda başarılı olabilmesinin yolu, diğer firmaların da Windows 10 Mobile işletim sistemli telefonlar üretmesinden geçiyor.

Haberin Devamı

Sony akıllı telefon pazarından çıkmayı düşünmüyor