Bilim - Teknoloji Android 12 ile gelecek özellikler neler?
Paylaş
Android 12 ile gelecek özellikler neler?

Android 12, tüm Android sürümlerinde olduğu gibi merak ve heyecanla bekleniyor. Yeni Android 12 güncellemesinin Google I/O etkinliğinde karşımıza çıkması bekleniyor ancak öncesinde sızdırıldı ve bazı detaylarla karşımıza çıktı. Android 12 arayüzü YouTube üzerinden paylaşılan bir video ile gözler önüne serildi.

Google'ın 18 - 20 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Google I/O'da detaylarına değinmesi beklenen Android 12 ile ilgili videolar gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Jon Prosser tarafından yapılan paylaşımda Android 12 ile gelecek Lollipop 5.0 sürümünde yaşanacak değişiklikler de ortaya çıktı. Bildirim ve ses seviyesi çubuğunun yenilendiği bu arayüzde uygulama içi ikonlarının yenilenmesine kadar pek çok detayda değişiklik yapılmış.

Yerleşik tema desteğinin de yolda olduğunu müjdeleyen Prosser, kullanıcıların istedikleri gibi işletim sistemi temasını değiştirmesine olanak sağlanacak. Aynı zamanda videoda yeni bir klavye tasarımı, yeni sistem animasyonları ve kilit ekranındaki ufak değişiklikler de göze çarpıyor.