Bilim - Teknoloji Android'e uygulama içi abonelik geldi
Paylaş
Android'e uygulama içi abonelik geldi

Google, uygulama içinde abone olma sistemini Google Play için başlattığını duyurdu. Artık uygulamaların hizmetlerine aylık abone olarak otomatik ödeme yapabilirsiniz

Google, Google Play'e (eski adıyla Android Market) uygulama içi abonelik özelliğini getirdiğini açıkladı. Artık Android uygulama yapımcıları, uygulamalarının içine abonelik sistemi kurabilecekler. Böylece uygulamalarına aylık, birkaç aylık, yıllık vs. gibi seçeneklerde para ödeme seçeneği koyarak gelirini arttırabilecek.

Haberin Devamı

iOS'da uzun süredir kullanılan sistem, bazı oyunlarda, bazı uygulamaların profesyonel hizmetlerinde ve özellikle de dergi uygulamalarında kullanılıyordu. Abone olan kullanıcının kayıtlı kredi kartından onayladığı miktar, yine onayladığı süre boyunca çekiliyor. Akıllı telefonlar için önemli olan bu hizmet ile artık Android kullanıcıları bazı uygulamalardan hizmeti tekrar tekrar ödemek yerine en baştan bir kere onay verdikten sonra aboneliği iptal edene kadar belirli periyotlarda otomatik ödeme yapabilecek.

Bu sistemi kullanan uygulamaların başında da Frontline Commando isimli oyun geliyor. Glu Mobile tarafından yayımlanan oyun, birkaç gün içerisinde VIP servisini açacağını açıkladı. Aylık 9.99 dolara abone olarak oyunun VIP hizmetlerinden yararlanmak mümkün olacak.Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı