Gündem Ankara saldırısından sonra aranan bomba düzenekli araç Boğaziçi'nde bulundu

Ankara saldırısından sonra aranan bomba düzenekli araç Boğaziçi'nde bulundu

Paylaş
Ankara saldırısından sonra aranan bomba düzenekli araç Boğaziçi'nde bulundu

Ankara'daki bombalı saldırının bir benzerini gerçekleştirmek için PKK'nın İstanbul'a gönderdiği öne sürülen 34 HF 3100 plakalı Volkswagen Golf otomobil Boğaziçi Üniversitesi'nde ortaya çıktı

POSTA.COM.TR
Başkent Ankara'da 17 Şubat akşam saatlerinde meydana gelen ve toplam 29 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ertesi günü, Emniyet Genel Müdürlüğü bir araçla ilgili olarak 81 ili uyarmıştı.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın ve Fırat Alkaç'ın haberine göre, Emniyet'ten gönderilen yazıda, Ş.O. adlı şüphelinin, 9 Kasım 2015’te sahte plakalı ve sağ tamponu kırık 34 HF 3100 plakalı Volkswagen Golf marka aracı Diyarbakır’da öğretmenlik yapan B.Ç. ile birlikte İstanbul’a getirdiği belirtildi.

Yazıda, Ş.O. ve B.Ç.’nin 10 Kasım’da İstanbul’dan Diyarbakır’a döndükleri, aracın İstanbul’da görüldüğü ve sansasyonel eylemlerde kullanılabileceğinin değerlendirildiği bilgisine yer verildi.

ARANAN ARAÇ, BU ARAÇ ÇIKTI


Bomba yüklü olduğu belirtilen aracın geçen hafta İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Avrupa yakasına geçtiği saptandı ve görüntüsüne ulaşıldı. Alarma geçen İstanbul polisi her yerde bu otomobili ararken dün Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs otoparkında şüpheli bir araç ihbarı yapıldı.

KUZEY KAMPÜS BOŞALTILDI


Okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbarda belirtilen beyaz otomobilin aranan araç olduğunu belirlendi. Olay yerine bomba uzmanları istendi. Polis helikopteri de kampüsün üzerinde uçmaya başladı. Üniversitenin Kuzey Kampüsü tamamen boşaltıldı.

ARAÇTA BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Polis yetkilileri araçta bomba düzeneği bulunduğunu ancak patlayıcı maddeye rastlanmadığını söyledi.



ŞÜPHELİ ARAÇ EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Çevre emniyeti alındıktan sonra bomba imha ekiplerinin saat 15.00 sıralarında başlayan çalışması saat 19.30'a kadar devam etti. Çekiciye yüklenen otomobil, detaylı incelenmek üzere Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne ait alana götürüldü.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ: HERHANGİ BİR ŞEY BULUNAMADI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün akademisyenlere gönderdiği mesajda ise ihbarın asılsız olduğu ve aramalarda bir şey bulunamadığı duyuruldu.

Açıklama şöyle:

Emniyet güçleri Kuzey Park binası otoparkındaki araç ile ilgili kampüsteki incelemelerini tamamlamıştır. Bu ilk incelemeler sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu, ayrıca araçta bomba düzeneği vb. tehlike arzeden bir durum olmadığı emniyet mensupları tarafından ifade edilmiştir.

GEÇEN AY DA GÜNEY OTOPARKTAKİ BİR ARAÇTA BOMBA DÜZENEĞİ BULUNMUŞTU

Geçen ay da Boğaziçi Üniversitesi’nde şüpheli araç paniği yaşanmıştı. Üniversiteden yapılan açıklamada, “bomba ihbarı”nın asılsız olduğu ancak araçta (patlayıcısı bulunmayan) bir “bomba düzeneği” bulunduğu ifade edilmişti.

27 Ocak'ta Güney Kampüs otoparkında yaşanan şüpheli araç olayı için Rektörlük önceki gün şu açıklamayı yapmıştı:

Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları,

23 Şubat 2016 tarihli yazılı, dijital ve görsel medyada haberlere konu olan ve Boğaziçi Üniversitesi otoparkında park halinde bulunan araca 27 Ocak 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak güvenlik görevlileri ve savcılık yetkilileri tarafından müdahalede bulunulmuş ve kampüs dışına alınmıştır. Araç kampüs dışına alınmadan önce yine güvenlik güçlerince yapılan aramalar neticesinde “bomba ihbarı”nın asılsız olduğu, araçta “bomba düzeneği” bulunduğu Emniyet yetkilileri tarafından ifade edilmiştir.

Bu durum olayın hemen ertesinde Üniversite Yönetim Kurulu, Senato ve Öğrenci Temsilciliği Kurulu ile paylaşılmıştır. Ancak, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle, soruşturmanın gizliliği ve sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla ilgili makamlarca konu hakkında kamuoyuna yazılı açıklama yapılmaması istenmiştir.

Üniversitemize ait güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde söz konusu aracın üniversitemizin bir personeli tarafından otoparka sokulduğu tespit edilmiştir. Söz konusu personel, aracın tespit edildiği tarihten itibaren işyerine gelmemiştir. Bu kişi hakkında gıyabında soruşturma açılmıştır. Soruşturmaya icabet etmeyen ve işyerine gelmeyen bu personelin 14 Şubat 2016 tarihi itibarıyla üniversitemiz ile ilişkisi kesilmiş ve devlet memuriyetinden ihraç edilmiştir.

Üniversitemiz nezdinde kampüs güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla; özellikle yeni öğretim yılı başlangıcı itibarı ile gerek personel gerekse yapısal ve organizasyonel yönlerden gerekli tedbirler alınmış idi. Söz konusu olaydan sonra ise güvenlik önlemleri daha da sıkılaştırılarak uygulanmaktadır. Üniversitemiz alanlarında güvenliğin sağlanması konusunda hassasiyetiniz ve işbirliğinize olan inancımız tamdır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü