Doğum Öncesi Elon Musk'ın annesi başarılı çocuk yetiştirmenin sırrını paylaştı

Elon Musk'ın annesi başarılı çocuk yetiştirmenin sırrını paylaştı

Paylaş
Elon Musk'ın annesi başarılı çocuk yetiştirmenin sırrını paylaştı

Elon Musk'ın annesi Maye Musk, kendi hayatıyla övünmeyi pek sevmemesine rağmen çocuklarının başarılarıyla gurur duyuyor. Tanınmış bir girişimci olan Elon Musk, birden fazla restoranı olan kardeşi Kimbal ve film yapımcısı ve medya girişimcisi olan kız kardeşi Tosca bugüne kadar hayatta çok şey başardılar. Çocukların bu kadar başarılı olduğunu gördüğümüzde tabii ki akıllara ilk olarak nasıl bir ailede yetiştiler sorusu geliyor. Musk kardeşlerin annesi Maye Musk, başarılı bir çocuk yetiştirmenin altın kurallarını açıkladı.

Başarılı bir diyetisyen olan Maye Musk, günümüzde modellik yapıyor. Kendisi 72 yaşında ancak birbirinden başarılı 3 tane çocuğu var. Bunlardan birisi de Elon Musk!

Haberin Devamı

Küçük oğlu Kimbal Musk, bir restoran zincirinin sahibi. Kızı Tosca Musk ise başarılı bir film yapımcısı.

3 çocuğunu da tek başına büyütmüş

Maye henüz 31 yaşındayken Errol Musk ile yollarını ayırıyor ve 3 çocuğunu da tek başına büyütüyor. Çocuklarını geçindirebilmek için diyetisyenlik yapıyor. Hemen hemen her gün saatlerce çalıştığını söyleyen Maye; bu konuda bir pişmanlık duymadığını, çocuklarını en iyi koşullarda yetiştirmek için her zaman elinden gelenin en iyisini yaptığını söylüyor. Annelerinin bu kadar sıkı çalıştığını gören Musk kardeşler için çok çalışmak, her zaman bir öncelik olmuş.

Ve tabii bağımsız, nazik ve dürüst olmayı da…

Bir diyetisyen olarak insanlara el uzatan Maye, çocuklarına da her zaman bunu öğütlemiş. İnsanlığa faydalı olmalarını, başkalarına el uzatmalarını ancak bunu yaparken dürüstlükten ödün vermemelerini istemiş.

Haberin Devamı

“Sıkı çalışmayı öğrettim ve hayallerinin peşinden gitmelerine izin verdim.”

Ebeveynlerin çocuklarının meslek hayatına yön verdiğini sık sık görüyoruz. Çocuğunuzu mutsuz olacağı bir işe itmek yerine onları desteklemeli, hayallerini gerçekleştirmeleri için motive etmelisiniz. “Elbette ben de çocuklarımın bir diyetisyen olmasını, benimle birlikte çalışmasını ve karşı dairemde yaşamasını isterdim. Ama onları kendi yollarını çizmeleri için motive ettim.” diyor.

Elon kitap okumayı çok severdi

Maye Musk; çocukluk dönemlerinde de Elon’ın her zaman kitap okuduğunu, Tosca’nın onun peşinden her yere geldiğini, Kimbal’ın ise mutfakla ilgilendiğini söylüyor. Bugün ise Elon Musk Tesla ve SpaceX gibi projelere sahip başarılı bir iş adamı. Kimbal, the Kitchen ve Big Green gibi restoran zincirlerinin sahibi. Tosca’nın ise Passionflix adında bir yapım şirketi var. Anlayacağınız her biri çocukken bağlandıkları alanlara yönelerek kendi yollarını çizmiş.