Doğum Öncesi Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Gebelik şansını artırma yöntemleri...

Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Gebelik şansını artırma yöntemleri...

Paylaş
Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Gebelik şansını artırma yöntemleri...

Adet döngü uzunluğunu kaydetmek ya da yumurtlama tarihini belirlemek gibi pek çok öneri kapsamında hamile kalma şansı arttırılabilir. Tabii sağlıklı beslenmek ve gebelik öncesi vitamin gibi seçenekler de önemli yere sahiptir. Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Gebelik şansını artırma yöntemleri hakkında merak edilenleri derledik.

Çiftlerin hayatlarında en çok istedikleri olaylar içerisinde bebek sahibi olmak gelir. Tabii bazı durumlarda bunun zorlaştığı da olmaktadır. Böyle durumlarda ise ele alınabilecek birtakım kriterler sayesinde hamile kalma olasılığı daha yukarı çekilebilir. Bunu gerçekleştirecek olan ise anne adayıdır. Tabii çiftler bunu birlikte hareket etmek suretiyle gerekli kriterleri ele alır.

Haberin Devamı

HAMİLE KALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

 Birçok farklı yöntemi aşamalı biçimde uygulamak suretiyle hamile kalma şansı daha yukarı çekilebilir. Elbette bu durum kesin bir etki yaratmasa bile, ihtimali önemli oranda artırmaktadır.

  •  Adet döngüsünün sıklığı ve süresi kaydedilmelidir.
  •  Yumurtlama günü düzenli olarak takip edilmelidir.
  •  Sağlıklı ve dengeli bir vücut ağırlığına ulaşılması önemlidir.
  •  Her ay doğurganlık dönemlerinde günaşırı birlikte olmak gerekir.
  •  Doğum öncesi doktor kontrolünde vitamin almak önemlidir.
  •  Doğal beslenilmeli ve sağlıklı yiyecekler bu dönem içerisinde tüketilmelidir.
  • Bu ve benzeri aşamalar ve maddeler ele alınmak suretiyle hamile kalma ihtimali yüksek noktaya çıkarılabilir. Zaten hamile kalmak ve bir bebek sahibi olabilmek için daima olasılığı artırmak gerekmektedir.

 GEBELİK ŞANSINI ARTIRMA YÖNTEMLERİ

Gebelik şansını artırma yöntemlerinin başında genelde sağlıklı beslenmek gelir. Mutlaka doğal besin kaynaklarıyla dengeli tüketim sağlamak büyük öneme sahiptir. Yani gerekli olan besin kaynaklarının dengeli biçimde ve hepsinden tüketilmesi gerekir. Tabii bunu yaparken sağlıklı bir kiloya ulaşmak ve bunu korumak çok önemlidir.

Elbette adet döngüsünün uzunluğunu kaydetmek veya yumurtlama tarihlerini belirlemek de bu noktada en önemli hususlar içerisinde bulunur. Her ne kadar gebelik öncesi vitamin almakta önemli olsa bile, mutlaka bunun doktor kontrollerinde yapılması gerekir.

Haberin Devamı

 

HAMİLE KALMAYI NE KOLAYLAŞTIRIR?

Özellikle çiftlerin 2 ya da 3 gün aralıklarla cinsel ilişkiye girmeleri hamile kalma durumunu daha kolay hale getirmektedir. Çünkü uzmanların da dile getirdiği gibi sperm kalitesi bu sayede daha yukarı çıkar. Düzenli şekilde gün aşırı ilişkiye girmek, çok daha hızlı ve kolay şekilde hamile kalma imkanı tanır.

Tabii bu olasılığın daha güçlü olabilmesi için anne adayının doğal besin kaynakları ile sağlıklı kalması çok önemlidir. Diğer yandan psikolojik açıdan da pozitif kalmak ve stresten uzak durmak en önemli hususlar arasında bulunur.