Doğum Öncesi Hamile kalmamak için ne yapmalıyım? Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir?

Hamile kalmamak için ne yapmalıyım? Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir?

Paylaş
Hamile kalmamak için ne yapmalıyım? Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir?

İstenmeyen dönemde gelebilecek olan gebelik çiftlerin en çok korktuğu durumlar içerisinde yer alır. Çünkü hiç kimse hazırlıksız bu duruma yakalanmak istemez. Öyle durumlara karşı elbette birçok farklı çözüm yöntemi bulunmaktadır. Örneğin bunların başında doğum kontrol hapları ve kondom gelir. Hamile kalmamak için ne yapmalıyım? Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir? Hamile kalmamak için öne çıkan yöntemler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

 Elbette iğneler ve rahim içi hormonlu spiraller de bu bağlamda amaca uygun olarak kullanır. Aynı zamanda yine takvime dikkat etmek ve cerrahi olarak da birçok değişik yöntem son şekilde kullanılabilir. Bu kontroller ele alındığı takdirde çiftler sağlıklı şekilde birliktelik yaşayabilir.

Haberin Devamı

 HAMİLE KALMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Pek çok kişi hamile kalmamak için ne yapması gerektiğine yönelik araştırma gerçekleştirmektedir. Hazırlıksız yakalanmamak ya da sürpriz yaşamamak isteyenler adına gebeliği önlemek amaçlı birçok farklı yöntem bu konuda öne çıkar.

  • Doğum kontrol hapları
  •  Kondom
  •  Aylık iğneler
  •  Cilt altı uygulama olarak implantlar
  •  Rahim içi hormonlu ya da normal spiraller
  •  Birtakım cerrahi yöntemler 

 Bu şekilde yukarıda verilen farklı yöntemler kullanılmak suretiyle gebeliği önleme imkanı elde edilebilir.

 GEBELİKTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

 Genelde gebelikten kurtulmak amaçlı belli başlı yöntemler yaygın olarak kullanılır. Bunlar içerisinde başta doğum kontrol hapları ya da kondom gelmektedir. Elbette bu ileride bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin kısa vadede almış olduğu önlemlerdir.

Bunun dışında uzun vadede implant kullanımı, cerrahi yöntemler ya da rahim içi hormonlu spiral çeşitleri değerlendirilir. Ayrıca kısa vadede aylık ya da 3 aylık iğne seçenekleri de bu konuda değerlendirilir. Böylece gebelikten korunma şansı elde edilmektedir.

Haberin Devamı

HAMİLE KALMAMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

 Hamile kalmamak amaçlı ayrıca birtakım doğal yöntemleri yine kullanmak mümkün. Bu kapsamda özellikle cinsel ilişki esnasında geri çekilme yaygın olarak değerlendirilir. Elbette bunun da kesin bir yöntem olmadığını söylemek mümkündür.

Aynı zamanda yine doğal yöntemler içerisinde takvim yöntemi yer alır. Bu iki yöntem kapsamında hamilelik durumu olasılık bakımından düşürülebilir. Fakat bunun kesin sağlanabilmesi için doğum kontrol hapları ya da Kondom gibi sağlık ürünlerinin değerlendirilmesi gerekmektedir.

 

HAMİLELİĞE KARŞI NASIL KORUNMALI?

Genel olarak hamileliğe karşı korunmak amaçlı doğum kontrol hapları, iğneler ve kondom çeşitleri ön plana çıkmaktadır. Bunlar yapay yöntem olması ile beraber doğal yöntemleri de değerlendirmek mümkündür. Ancak henüz gebelik dönemine hazır olmayanlar adına, daha garantili yöntemleri ele almak büyük önem taşımaktadır.