Doğum Öncesi Taşıyıcı anne nedir? Taşıyıcı anne ücreti ne kadar?

Taşıyıcı anne nedir? Taşıyıcı anne ücreti ne kadar?

Paylaş
Taşıyıcı anne nedir? Taşıyıcı anne ücreti ne kadar?

Ülkemizde yasa dışı olmasına rağmen internet ve sosyal medyada taşıyıcı anne ilanlarına bakıyor. Peki, taşıyıcı anne nedir? Taşıcı anne ücreti ne kadar? Taşıyıcı anne olmak ve bulmak için neler yapılıyor? Detaylar haberimizde.

Taşıyıcı anne olmak, ülkemizde yasa dışı olsa da internet ve sosyal medya da taşıyıcı anne ilanları bulmak mümkün. Eğer siz de taşıyıcı anne nedir merak ediyor ya da taşıyıcı anne nasıl olunur merak ediyorsanız "Taşıyıcı anne nedir? Taşıyıcı anne ücreti ne kadar?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Taşıyıcı anne bulmak son günlerde en çok aratılan kelimelerden biri oldu. İnternette taşıyı anne pazarlığı yapılıyor. Bir çok sitede bunun için ilanlar yer arıyor. Anne olmak isteyen kadınlar sosyal medyada kendilerine taşıyıcı annelik yapabilecek kişiler arıyor.

Taşıyıcı anne ne demek?

Türkiye’de binlerce kadın doğuştan rahmi olmadığı için ya da yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle anne olamıyor. Son yıllarda, farklı nedenlerle çocuk sahibi olamayan bazı çiftler taşıyıcı anneliği tercih ediyor. Tüp bebek gibi gerçekleştirilen işlemde erkeğin spermi ve kadının yumurtası kullanılarak embriyon oluşturuluyor. Bu embriyonlar, taşıyıcı annenin rahmine yerleştiriliyor. Bebek, sperm ve yumurtası kullanılan çiftin genlerini taşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de yasak olduğu için bu yöntemle çocuk sahibi olmak isteyenler, taşıyıcı anneliğin yasal olduğu Gürcistan, Amerika ve Hindistan gibi ülkeleri tercih ediyor. Kıbrıs da başvurulan yerler arasında. Anne-baba adayları, paket fiyat uygulayan Türkiye’deki ajanslar aracılığıyla ‘sağlık turizmi’ adı altında bu ülkelere gidiyor.

Yaş aralığı 20 - 49 olmalı

Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre adaylar arasından taşıyıcı anneyi seçen çiftler, işlemden önce onunla tanışıyor. Doğum gerçekleştikten sonra aile çocuğu Türkiye’ye getirerek nüfusuna geçiriyor. Taraflar doğumdan sonra birbirleriyle bir daha görüşmüyor.

Son yıllarda ünlülerin de tercih etmesiyle gündeme gelen bu yöntem, Türkiye’de yüzlerce kadının umut kapısı oldu. Yasak olmasına rağmen internet siteleri ve sosyal medyada aracılığıyla ‘taşıyıcı anne pazarı’ oluştu. Yüzlerce kişi, taşıyıcı anne olmak veya taşıyıcı anne bulmak için buralara ilan veriyor. Adaylar arasında atanamayan öğretmenden Türkiye’de yaşayan yabancılara kadar her kesimden kadın bulunuyor. Yaşları 20-49 arasında değişiyor, 3 çocuk sahibi olan da, daha önce taşıyıcı annelik yapan da var. İstedikleri ücret ise 150 ile 300 bin lira arasında değişiyor.

'Genlerimi taşımayacak'

Taşıyıcı annelik, internetin her eve girmesiyle devasa bir sektör haline gelmiş durumda. Taşıyıcı anne olmak için internete ilan veren K., eşinden ayrıldığını, İzmir’de yaşadığını belirtiyor. 1 çocuk annesi K., maddi sıkıntılar nedeniyle bu yönteme başvurmuş. Birkaç kez yasa dışı şekilde yapma yönünde teklif geldiğini belirten K., hukuki sorunla karşılaşmamak için teklifleri kabul etmediğini anlattı. Bebeğin kendi genlerini taşımayacağı için doğumdan sonra aileye vermekte sorun yaşamayacağını kaydeden K., bunun için 150 bin TL ücret talep ediyor.

Haberin Devamı

3 yılda 80 çocuk

Gürcistan merkezli taşıyıcı annelik ajansının sahibi Dr. Murat Vural, internette taşıyıcı anne ilanı verenleri uyardı: “Taşıyıcı annelik Türkiye’de suç. Yasalara göre soy bağı değişimi olduğu için Türkiye’de kesinlikle yasak. Bizi de arıyorlar taşıyıcı annelik için ama uyarımızı yaparak telefonu kapatıyoruz. Merkezimiz Gürcistan’da. Türk vatandaşlarının taşıyıcı annelik yapmasını ve ailelerin kendi adaylarını bulmasını kabul etmiyoruz. Yasal olarak burada, Gürcü annelerle bu işlemi yapıyoruz. Her şey legal. Gürcistan’da 3 yılda 80 Türk çift bu yöntemle çocuk sahibi oldu.”

Haberin Devamı