Doğum Öncesi Tükürükten hamilelik testi! Yüzde 95’lik doğruluk payına sahip

Tükürükten hamilelik testi! Yüzde 95’lik doğruluk payına sahip

Paylaş
Tükürükten hamilelik testi! Yüzde 95’lik doğruluk payına sahip

Teknolojinin ve bilimin gelişmesiyle hayatımıza birçok yenilik geliyor. Bu yeniliklerde çoğu zaman hayatımızı daha kolay hale getiriyor. Dünyada ilk kez tükürük tükürük testi ile hamilelik tespit edilebilecek.

Onlarca senedir hamile olup olunmadığı, bir çubukla idrar testi yaparak anlaşılıyor. Çok daha pratik bir yöntemle yakında bunun tarihe karışması bekleniyor. Dünyada ilk kez tükürük bazlı hamilelik testi geliştirildi. ‘SaliStick’ denilen testin seneye piyasada olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

 Tükürük ile hamilelik testinin seneye piyasalara çıkması bekleniyor.

Tükürük testinin tahmini fiyatı 8 sterlin (yaklaşık 180 TL). Testi üreten İsrail firması Salignostics’in kurucusu Guy Krief, “Konsept çok modern ve mevcut testten çok farklı. Kadınlar, eşlerinin yanında bu testi yapabilecekler ve güzel haberi birlikte kutlama şansı bulacaklar” dedi.

Test şu şekilde yapılıyor: Önce kadın, özel uçlu bir çubuğu tıpkı bir ateş ölçer gibi ağzına yerleştiriyor ve birkaç dakika ağzında tutuyor. Daha sonra, çubuğu biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşeceği plastik bir tüpe aktarıyor. On dakikadan daha kısa sürede alınan sonucun doğruluk payı ise yüzde 95. Yapılan anketler kadınların yüzde 70’ten fazlasının idrar testi yerine bu testi tercih edeceğini gösteriyor. Krief, testin doğruluk payını daha da yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı