Türkiye (Son Dakika) Annesini-babasını öldürdükten sonra 300 parçaya bölüp gömen katil evlada çifte müebbet

Annesini-babasını öldürdükten sonra 300 parçaya bölüp gömen katil evlada çifte müebbet

Paylaş
Annesini-babasını öldürdükten sonra 300 parçaya bölüp gömen katil evlada çifte müebbet

Kenan Öner’in 11 yıl önce eşi, 8 yıl önce de anne-babası kayboldu. Bursa polisi 2 yıl önce Kenan’ın evinde bir kroki buldu, krokiye bakarak İznik'teki evin bahçesi kazıldı ve anne-babasının 300 parçaya bölünmüş cesetleri ortaya çıktı. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis alan Kenan Öner'in cezasını Yargıtay onayladı

Bursa Emniyeti Cinayet Bürosu, 2014'te eski bir dosyayı raftan indirdi. İznikli emlak zengini yaşlı çift Ahmet Refik Öner (82) ve Emine Öner (75), 2008 Nisan’ından beri kayıptı. çocukları emekli öğretmen Zeliha Bedel (62), emekli astsubay Kamil Öner (60), İÜ Felsefe Bölümü mezunu Kenan Öner'in (56) ifadelerini aldılar.

ŞÜPHELER KENAN ÖNER'İN ÜZERİNDE


Polis çiftin en küçük oğlu Kenan’dan şüpheleniyordu. Ama ellerinde kanıt yoktu. İstanbul Bayrampaşa’da yaşayan Kenan’ın, dolandırıcılıktan kesinleşmiş bir cezası vardı. İstanbul Savcılığı bu suçla ilgili arama izni çıkardı. 24 Nisan 2014 Perşembe gecesi Bursa Cinayet Bürosu ekipleri, Kenan’ın Bayrampaşa’daki dubleks apartman dairesinin kapısını çaldı. Açmadı. Çelik kapıyı çilingirle açtırdılar. İkinci kapıyı kırıp girdiklerinde Kenan, koltukta oturmuş, sakince kendilerine bakıyordu. Ev zifiri karanlıktı. Fatura ödemediği için yıllardır elektriksiz yaşıyordu. “Susma hakkımı kullanıyorum” dedi.


HER ŞEYİ ARŞİVLEMİŞTİ


Polisler üst kata çıktıklarında şaşkınlık yaşadılar. Dev bir çalışma odası, yüzlerce evrak, hukuk kitapları... Raflarda numaralandırılmış klasörler diziliydi. Kenan, son 30 yılındaki her şeyi daktilo ve el yazısıyla yazıp tasniflemişti. En çok da mahkemelerle ilgili olanları. Sadece bu odada elektrik vardı. Apartmandan kaçak hat çekmişti.


‘15-16 NİSAN’DA ÇALIŞMA YAPILDI’


Polis hızla kayıp anne-babayla ilgili ipucu aramaya başladı. Kenan Öner, İznik’teki evin bahçesinin krokisini çizmişti. Tek katlı evin geniş bahçesi, bahçeyi çevreleyen ve “kurutmalık” denen yanları ve önü açık, üstü kapalı depoları numaralandırmıştı. 2’nci ve 3’üncü kurutmalığın birleştiği yerin ön tarafını işaretlemişti. Bir de not düşmüştü, “15-16 Nisan’da çalışma yapıldı.”

EVİN BAHÇESİNDE BULDULAR


Kenan’la birlikte Bursa’ya dönen polis, 25 Nisan 2014 Cuma günü saat 13.00’te iş makinasıyla İznik’teki kayıp çiftin evine gitti. Bursa polisi kepçeyi krokide işaretlenmiş yere vurdu. Kepçenin dişleri 2 metre derine vurduğunda, siyah bir bez parçası ve kemikler döküldü. Polis makinayı durdurup elle kazmaya başladı.

PROTEZ DİŞLER VE 300 KEMİK...


Cinayet Büro’nun deneyimli polisleri, 300 kemik parçasının kesilme sonucu birbirinden ayrıldığını ilk bakışta anladı. Kesildiği için kafatasları ayrı yerde duruyordu. Yaşlı babanın protez dişleri ve annenin plastik bebek saçı gibi olmuş saçları da... Kemikler o kadar düzgün ve “0” hata ile kesilmişti. Kenan, anne ve babasını elektrikli çarkla parçalamıştı. 16 Nisan 2008’de kaybolmuşlar, 25 Nisan 2014'te evlerinin bahçesinde 6’ncı yılda bulunmuşlardı.


‘ÇOK NİTELİKLİ BİR KATİL’


“Kenan çok zeki ama titizliği, her şeyi not alıp arşivlemesi sonu oldu. Cinayetlere rağmen maktullerin bulunamaması, hayatı, yalanları dizi film olur. Çok nitelikli bir katil. Hollywood Kenan’dan iki film çıkarır.” Polisin, Kenan yorumu böyleydi.


TEK BİR KELİME SÖYLEMEDİ


Polis, nezarethanedeki Kenan Öner’e “Anne ve babanı gömdüğün yerde bulduk” dediğinde, yüzünde en ufak bir mimik olmadı. Panik, üzüntü, korku bulutu geçmedi. Ağzından da tek kelime çıkmadı. Tutuklandı ve Bursa E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.


YARGITAY CEZASINI ONAYLADI


İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürme, tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçlarından yargılanan Kenan Öner, 12 Haziran’da ayrı ayrı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. İnegöl’deki yargılamanın tamamlanmasının ardından temyiz için Yargıtay’a gönderilen dosya ile ilgili karar da açıklandı. Yargıtay, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezasını onayladı.

KENAN ÖNER KİMDİR?


Kenan Öner, eski bir katil. 12 Eylül sonrası THKP/C üyesi olarak gittiği Fransa’da, 1988’de işçi Mehmet Yılmaz’ı öldürüp yaktı. Pasaportunu, parasını ve otomobilini alıp Türkiye’ye, İznik’te yaşayan anne ve babasının yanına geldi. 1990’da evlendiğinde eşi Canan, katil olduğunu bilmiyordu. Aynı yıl oğulları Canberk dünyaya geldi. Cinayetten cezaevine girdi, 2004’te şartlı tahliye oldu. Eşi Canan Öner 9 yıldır kayıp. Onu da öldürdüğü sanılıyor. Ancak bugüne kadar cesedi bulunamadı.

Haberin Devamı