Yemek Tadına doyum olmuyor: Antep fıstıklı mekik tarifi

Tadına doyum olmuyor: Antep fıstıklı mekik tarifi

Paylaş
Tadına doyum olmuyor: Antep fıstıklı mekik tarifi

Muffin'in daha geleneksel halinde yapılan mekik, Antep fıstıklı mekik tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Sevdiklerinize hazırlamak için Antep fıstıklı mekik tarifi arıyor ya da Antep fıstıklı mekik nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Antep fıstıklı mekik yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Tadını çok seveceğiniz Antep fıstıklı mekik tarifi evde yapabileceğiniz bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için Antep fıstıklı mekik tarifi arıyor ya da Antep fıstıklı mekik nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Antep fıstıklı mekik yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Antep fıstıklı mekik tarifi

Antep fıstıklı mekik malzemeleri

  • 4 adet yumurtanın beyazı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu

Antep fıstıklı mekik yapılışı

Tereyağını küçük bir tavada yüksek ateşte eritin. Altını kısıp kaşıkla kontrol ederek yağı yakmadan fındık rengi alana kadar kaynatın. Antep fıstıklarını robotta un haline gelene kadar çekin. Yumurta beyazlarını mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Ayrı bir yerde un, fıstık, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırın. Karışımı yumurtalara ilave edin. Ilınan tereyağını da yavaşça karışıma ekleyip 3 dakika kadar çırpın. Kek hamuru kıvamına yakın bir hamur elde edin. Fırını 175 dereceye ısıtıp küçük kek kalıplarını (kağıt, metal ya da silikon olabilir) tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıplara bölüştürün. Kekleri fırına verip 15-20 dakika kadar pişirin. Dilerseniz fırını 190 dereceye ayarlayıp keklerinizi 10-15 dakika da pişirebilirsiniz.

Haberin Devamı