Gündem AÖL sınavı ne zaman? Sınav giriş (yerleri) belgeleri açıklandı mı?

AÖL sınavı ne zaman? Sınav giriş (yerleri) belgeleri açıklandı mı?

Paylaş
AÖL sınavı ne zaman? Sınav giriş (yerleri) belgeleri açıklandı mı?

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk AÖL sınavı 8-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınava girmek için sınav giriş belgesinin olması şart, bu nedenle de açıköğretim lise öğrencileri sabırsızlıkla belgelerin açıklanmasını ve sınava girecekleri yerleri öğrenmek istiyor. Peki, AÖL, Sınav giriş (yerleri) belgeleri ne zaman açıklanır?

AÖL öğrencileri özellikle de mezun olmak üzere olanlar, sabırsızlıkla 8-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan AÖL sınavını bekliyor. Sınava çok az bir süre kalırken öğrenciler sınav giriş belgelerini bir an evvel edinmek istiyor ve yüz binler belgede yer alan sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Birçok sınavın giriş belgeleri sınava 10 gün kala açıklanıyor. Açıköğretim sınavlarının belgeleri ise genellikle sınava bir hafta kala erişime açılıyor. AÖL sınavının giriş yerlerinin yarın veya haftaya pazartesi günü duyurulması bekleniyor.

Lise öğrenimi dışarıdan tamamlamak isteyen binlerce aday AÖL’e kayıt olarak yılda üç dönem öğrenim görüyor. 3. dönem kayıtlarını tamamlayan AÖL öğrencileri sınav tarihini bekliyor. AÖL sınavları bu yıl temmuz ayında yapılacak.

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Haberin Devamı

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açıköğretim lisesinden mezun olabilir.