Bilim - Teknoloji Apple, App Store için Türkiye’de dijital hizmet vergisi kesmeye başladı
Paylaş
Apple, App Store için Türkiye’de dijital hizmet vergisi kesmeye başladı

Apple, Türkiye’de Mart 2020’de yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi kapsamında uygulama mağazası App Store’a yüzde 7.5’lik vergiyi devreye aldı. Yasal mevzuatlar gereği atılan bu adımın ardından App Store’daki ücretli uygulamalar ve uygulama içi satın alma fiyatlarının da önümüzdeki günlerde yükselmesi bekleniyor.

Apple, App Store fiyatlarına yasalar gereği dijital hizmet vergisi getirdi. Firma ayrıca başka ülkelerde de bir fiyat güncellemesine gitti. Dijital Hizmet Vergisi, geçtiğimiz aylarda TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiş ve yürürlüğe sokulmuştu. Bu vergi kapsamında başta ABD’li şirketler olmak üzere tüm büyük uluslararası teknoloji şirketleri, internet üzerinden yapılan her türlü alışveriş ve reklamlar yanında parayla indirilen oyun, müzik ve video gibi hizmetlerden elde ettikleri gelirlere karşılık yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi‘ni ödeyecek.

Haberin Devamı

Apple’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’de mevcut yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi’ne (KDV) ek olarak yüzde 7.5'lik yeni dijital hizmetler vergisi uygulanacak.

Türkiye’nin yanı sıra Şili’de yüzde 19’luk, Meksika’da ise yüzde 16’lık KDV devreye alınacak. Yapılan değişiklik kapsamında Suudi Arabistan’da ise yüzde 5 olan KDV oranı yüzde 15’e çıkarılacak.

Yeni düzenlemeyle hem uygulama ücretleri hem de uygulama içi satan alma ücretlerinde artış bekleniyor.