Bilim - Teknoloji Apple, iPad özelinde Zoom için özel erişim izni verdi
Paylaş
Apple, iPad özelinde Zoom için özel erişim izni verdi

Yeni bir rapor, Zoom’un şu anda diğer geliştiriciler tarafından kullanılamayan bir özellik olan iPad’de Split View çoklu görevinin kilidini açan özel bir kamera API’sine erişim sağladığını iddia ediyor.

iMore tarafından yayımlanan haberde, Zoom tarafından da onaylanan özellik, şu anda bir avuç kişi için sunuluyor ve 'özel bir süreç' olarak adlandırılıyor. Geliştirici Jeremy Provost tarafından ortaya çıkarılan yeni bir rapora göre Apple'ın Zoom'a kamerayı kullanırken iPad'de Split View çoklu görevinin kilidini açan bir API'ye özel erişim verdiği görülüyor.

Haberin Devamı

Provost, kullanıcıların video görüşmesi sırasında notları veya sunumları görüntülemesine izin verdiği için telekonferans için yararlı olduğunu belirtti. Provost aynı zamanda ekibinin Zoom'a ulaştığını ve belirli sayıda geliştiriciye açık görünen "özel bir sürecin" varlığını ortaya çıkardığını söyledi.

Provost'a göre, bu erişim ile uygulamalardaki belirli özellikleri etkinleştirmek için geliştiricilere sunulan hem genel hem de özel araçlara yetki verilmiş oluyor.