Bilim - Teknoloji Apple, yine Samsung dedi!
Paylaş
Apple, yine Samsung dedi!

Aşk ve entrika dolu Brezilya dizisine dönen Apple ve Samsung ilişkisinde yeni bölüm yayına girdi!

Apple ve Samsung arasında bitmek bilmeyen kavgalara, hırsızlık davalarına, iki firmanın birbirine milyarlarca dolarlık cezalar kestirmesine artık herkes alıştı. Hatta bu kavgaların sonucunda, Apple artık Samsung'tan işlemci satın almayacağını açıklamış ve Tayvanlı bir işlemci üreticisi olan TMC ile anlaştığını açıklamıştı. Hatırlayacağınız üzere Apple'ın iPhone ve iPad'lerinin kalbini oluşturan A işlemcilerini Samsung üretiyordu.

Ancak şimdi işler değişmiş görünüyor zira Apple, Samsung'tan yeniden işlemci satın alacağını açıkladı. Tayvanlı üreticinin işlemcileri Apple'ı hayal kırıklığına uğratmış olacak ki Apple 2016 yılından itibaren kullanacağı işlemcilerin yüzde 80'ini Samsung'tan satın almak üzere ezeli rakibi ile anlaşma imzladı. Samsung'un üreteceği işlemciler 14 nm teknolojisine sahip olacak. Bu işlemciler Samsung'un Çin ve ABD'deki fabrikalarında üretilecek.

Tayvanlı üretici TSMC ise Apple'ın ihityacının %20'sini karşılayacak ancak bunlar 16 nm teknolojisiyle üretilecek ve dolayısıyla Samsung'un işlemcileri kadar enerji tasarrufu sağlayamayacak.

Şimdi bu yeni anlaşmanın üzerine, iki firma arasındaki fırtınalı aşkın devamı olarak Apple ve Sa >CHIP Online

Haberin Devamı