Gündem 'Araçta kafasını sağa sola vurdu'

'Araçta kafasını sağa sola vurdu'

Paylaş
'Araçta kafasını sağa sola vurdu'

Fatih'te Ahmet Koca'nın dövülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren 11 polis suçlamaları kabul etmedi ve

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ahmet Koca’nın (22) şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Ayhan Bedirhan dün olaya ilişkin 11 polisin ifadesini aldı. 11 polis ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Polislerin tamamı ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Edinilen bilgiye göre savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan ve Koca’ya müdahale eden ilk ekipte görev yapan polis memuru Muhammed Mustafa G. ayrıntılara girmeden önce olayın yaşandığı günün sıradan günlerden farklı olduğunu anlattı.

Mustafa G. "Olay tarihinden önce polis memurlarına çeşitli saldırıların yapılması nedeniyle amirlerimiz tarafından şehir merkezlerinde bayanlı erkekli grupların, terörist gruplar olabileceği, bu kişilerin özellikle polisler tarafından kimlik sorulması nedeniyle kimliklerini göstermeyip olay çıkartıp saldırabilecekleri uyarısı bize yapılmıştı" dedi.

"KAPIYI SİNİRLİ BİÇİMDE KAPATTI"

Adli kaynaklarından sızan bilgilere göre ifadenin Mustafa G. ifadenin devamında "Olay günü, polis arkadaşlarım Ahmet G. ve Seyit Ali A. olduğu halde gece saat 03.00 sıralarında bize yandan araçları ile yavaş bir şekilde geliyorlardı. Yavaş gitmeleri nedeni ile kendilerinden şüphelendik. Bu nedenle aracımızı yavaşlattık. Direksiyonda olan müşteki eli ile sinirli bir şekilde çekilin işareti yaptı.

O POLİSLER SERBEST KALDI

Biz aracımızı durdurduk. Önce Ahmet G.’le birlikte arabadan indik. Müştekinin yanına gittik. Araçtan inmesini ve kimliğini göstermesini istedik. Şahıs sinirli bir şekilde araçtan inip kapıyı sert bir şekilde kapattı.

Kendisinin asteğmen olduğunu söyledi. Ancak biz tekrar kimliğini istedik. Şahıs bu sefer sinirli bir şekilde benim elime vurdu. ’S.ktirin gidin lan, bekleyin ben size kim olduğumu göstereceğim’ dedi. Bu sırada diğer memur arkadaşım Ahmet G.’i de itekledi ve telefonu ile bir yeri aradı.

"ARAÇTA BAŞINI SAĞA SOLA VURDU"

Telefonla konuşurken 'Polisler artistlik yapıyor, hemen buraya gelin’ dedi ve yoldan geçmekte olan bir ticari taksiyi durdurup bulunduğumuz yerin açık adresini sordu. Bu sırada diğer ekip arkadaşımız Seyit Ali A. da telsizle takviye kuvvet istedi. Ben ve Ahmet, bu şahsın telefonu kapatmasını, olayı büyütmemesini söyledik. Ancak şahıs bize karşı gelmeye başladı.

Bu sırada olay yerine 2 ekip daha geldi. biz bu şahsın kaba üst aramasını yapmak istediğimizde şahıs, ben ve Ahmet G.’ye vurunca biz de kendimizi korumak için biber gazı sıkıp kelepçe takmaya çalıştık. Şahıs bu sırada bize vurmaya devam ediyordu. Şahsa kelepçe taktık ve aracın nezarethane kısmına soktuk.

Aksaray Polis Merkezi’ne gidecektik. Ama merkezin önünde müştekinin akrabası olabilecek kalabalık bir grup var diye Şehremini Karakolu’na gitmeye karar verdik. Bu sırada müşteki araçta başını sağa sola vurup rahatsız olduğunu, nefes alamadığını, su istediğini söylemesi üzerine araçtan indirdik. Bu sırada müşteki kaçmaya başladı. Bu sırada müşteki, Ahmet Ö.’ye kafa attı. Elinde kelepçe olmadığı için zorlanmadan kontrol altına aldık. Şehremini Karakolu’na götürdük. Olay bu şekilde gerçekleşmiştir.

"MÜŞTEKİNİN OLAYI BAŞLATMASI GÖRÜNTÜLERE YANSIMADI"

Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Her ne kadar kamera görüntülerinde arbede olduğu gözükse de müştekinin olayı başlatması kamera görüntülerine yansımamıştır. En azından basına verilen kısmına yansımamıştır. Bu nedenle görüntülerin çekildiği telefonun veya makinenin tespit edilip görüntülerin bütün olarak incelenmesini talep ediyorum" dediği öğrenildi.

KOCA’YA DAVA AÇILMIŞTI

Öte yandan 18 Haziran’da yaşanan amatör kameraya da yansımış ve polislerin dayak görüntüleri büyük tepki toplamıştı. 5 polisin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ise tamamlanmış ve Ahmet Koca hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret" suçundan 2 yıl 3 aydan 6,5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

Cem TURSUN/DHA