Siyaset Arınç ve eşi de koroda
Paylaş
Arınç ve eşi de koroda

Üç semavi dinin mensupları ve din adamlarından oluşan Hatay Medeniyetler Korosu Manisa Anemon Otel'de konser verdi

Konseri izleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eşi Münevver Arınç ve protokol konserin son parçası `Bir başkadır benim memleketim' şarkısını sahnede koroyla birlikte seslendirdi.

Hatay Valiliği bünyesinde 2007 yılında proje olarak gündeme gelen ve 2008 yılından itibaren 3 semavi dine mensup kişilerle hayata geçirilen `Hatay Medeniyetler Korosu' Şeyda Kayaş'ın şefliğinde Manisa Anemon Otel'de konser verdi. Bugüne kadar Dünya'nın birçok katedral ve salonlarında konser veren ve yaklaşık 7 milyon kişinin izlediği imam, rahip ve hahamların da aralarında bulunduğu koronun, 2012 Nobel Dünya Barış Ödülüne aday olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Konserden önce kısa bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Medeniyetler Korosunu ilk kez dört yıl önce, Anemon Antakya Otelinin açılışında gördüğünü belirterek, "Otel sahibi İsmail Akçura'ya, Bu koroyu Manisalılara da izlettirelim demiştim. Şimdi bu koroyu birlikte izleyeceğiz. Birçok dinden, birçok meslekten vatandaşımız biraraya gelmiş. Artık dünyanın çeşitli yerlerinde konser veriyorlar. Medeniyetler Korosu'nun ortaya koyduğu bu mana AB'ye girmemiz konusunda en büyük gerekçedir" dedi.

Konserin sonunda `Bir başkadır benim memleketim' şarkısı söylenmeden önce Arınç ve eşi koroya davet edilince sahneye çıkan Arınç çifti tüm protokolü sahneye çağırdı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöş ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşleriyle sahneye çıkarken CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in sahneye gelmediğini gören Arınç, Özel'e seslenerek "Özgür bey gel. Koroda bir de CHP'li olsun" dedi.

Arınç'ın ısrarı üzerine Özgür Özel'in de sahneye çıkmasıyla birlikte protokol üyeleri Koroyla birlikte `Bir başkadır benim memleketim' şarkısını seslendirdi.

Haberin Devamı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6112","6112","201110","6112-4.jpg");