Siyaset Arınç'ı kızdıran manşet
Paylaş
Arınç'ı kızdıran manşet

Seçim bölgesi Bursa'da temaslarda bulunan Bülent Arınç, yerel bir gazetenin attığı manşeti sert sözlerle eleştirdi: 'Bana çakmaya çalışıyorsun. Bana çakılmaz arkadaş, ayağını denk al'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu’nca Bursa'da düzenlenen istişare toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasının bir bölümünde bugün yerel bir gazetede çıkan habere değinen Arınç, şunları söyledi:

"Münteşir bir gazete, yayınlanan bir gazete kocaman patlak gibi gözlerle bir başlık atmış bugün, ’Başbakan geliyor mu gelmiyor mu?’ diye, içinden geçeni
yazmış, ’gelmiyor’ demiş. Ayıp denilen bir şey var. Bursa’daki konuşmalarımda, il kongrelerimizle sorular sorulduğu zaman birileri Başbakan’ın Bursa’ya
gelmeyeceğini, aslında gönlünden geçen gelmemesi gerektiğini söylemeye çalışıyor. Biz siyasetçiyiz arkadaşlar, bu kongre yapılır. Başbakanımız Allah izin ve imkan verirse söz verdiği gibi gelir. Diyelim ki gelmedi ben gelirim. Diyelim ki ben de gelemedim bu kongre gelenlerle yapılır. Sen ne demek istiyorsun arkadaş? İçindekini böyle başlığına çıkarma, ayıp oluyor sonra. Senin içinden geçeni ben biliyorum. Çünkü sen eski günlerin özlemi içindesin. Sen istiyorsun ki ’Bursa’da eskiden bazı yanlışlıklar yapılmıştı. Ah ne de güzel olmuştu. Nereden çıktı bu adam, doğru dürüst kongre yapmaya çalışıyor’ diye bana çakmaya çalışıyorsun. Bana çakılmaz arkadaş, ayağını denk al. Sonra 22 Nisan’dan sonra seninle daha rahat konuşuruz. Bu kongre Allah’ın izniyle coşkuyla yapılacak, başarıyla sonuçlanacak ve bunun sonucunu bütün Bursa ayakta alkışlayacak."

Haberin Devamı

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya gelme planları olduğunu ancak annesinin vefatı nedeniyle gerçekleşmediğini belirterek, "Allah onun
annesine de bizim annelerimize de rahmet etsin. Sonra gelecekti rahatsızlandı, gelemedi. Hepimiz insanız bin türlü mazeret çıkabilir" dedi.

Bugünden ajandasına "30 Haziran’da Özgen Keskin’in oğlunun düğünü var, inşallah giderim" diye yazdığını ancak gelecekte ne olacağını bilemeyeceğini
ifade eden Arınç, "30 Haziran’a çıkar mıyım çıkamaz mıyım bilmiyorum ki. Hükümet beni göreve gönderir mi göndermez mi bilemem ki. Başbakanımız 22 Nisan’daki kongre için ’yazın ben kongreye geleceğim’ dedi. 22 Nisan’a 22 gün, 25 gün, 30 gün var. O gün ne olacağını bilemem. Allah dilerse ve isterse başbakanımız kongreye gelir, bütün Bursa’yı kucaklar, selam verir, gider. Allah izin vermezse kim gelirse gelir Bursa kongresini yapar" diye konuştu.

"MUHSİN YAZICIOĞLU’NU RAHMETLE ANIYORUZ"

Seçim bölgesi Bursa’daki gezi ve ziyaretlerini sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, nikah töreninin ardından Bursa Kültür Merkezi’ne (BKM) geçti. Burada kitapları inceleyen Arınç, daha sonra yaptığı açıklamada kitabın önemini vurguladı. Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bugün ölüm yıldönümü olduğunu da hatırlatan Arınç, Ulucami’de de Yazıcıoğlu için bir mevlit okutulduğunu belirterek, kendisine ve yanında bulunan diğer kişilere Allah’tan rahmet diledi.

Haberin Devamı

"ÖRNEK BİR İNSANDI"

"Muhsin Yazıcıoğlu, örnek bir insan, çok inançlı, ahlaklı ve çok düzgün milliyetperver, vatansever, iyi düşünen, iyi yazan bir mücadele insanıydı" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"12 Eylül sonrasında cezaevlerindeki çilelerini de yakinen biliriz. 1991’den sonra da parlamentoya girmişti. Kendisiyle farklı partilerde olsak da gönül beraberliğimiz vardı. Onu çok takdir ederdim. Nerede bir inanç meselesi olsa ülkenin birliği bütünlüğü olsa ve yanlışlarla kötülerle mücadele olsa Muhsin Bey tavrını hemen ortaya koyardı. Ölümünden bütün Türk milleti büyük bir üzüntü duydu. Ben o günlerce süren aramalar sırasında milletimizin hep dua ettiğini, hep iyi haber gelsin diye beklediğini bilirim. Ama mukadderat böyleymiş."

"KOMİSYONDA GÖREV ALAMADIM"

Kazanın yaşanmasının ardından TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Çok gariptir, birinci komisyon kurulurken, Sayın Başbakan benim komisyon başkanı olmamı istemişti. O zaman Meclis Başkanı olarak çalışıyordum. Büyük bir memnuniyetle ’Kabul edeyim’ dedim. Meclis Başkanlığı’ndan ayrılmıştım. Fakat birkaç gün sonra hükümette bir değişiklik yapılıyordu. Sayın Başbakanımız aradı ve bize Başbakan Yardımcılığı görevini verdi. Dolayısıyla o komisyonda görev alamadım. Komisyon bazı bilgi ve belgelere ulaşamamıştı. Dolayısıyla görev süresi bittiği için tekrar kuruldu. İkinci kurulan komisyonumuzda çok faydalı bilgilere ulaştı. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Devlet Denetleme Kurulu da göreve başladı. Onun raporu da çok önemli bir rapordu. Bugünkü genel başkan sayın Mustafa Desteci, ondan önceki sayın Genel Başkan Yalçın bey bu konu üzerinde çok durdular. Sayın Başbakanımızın özel talimatları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bu mesele mutlaka aydınlatılmalı sözüyle şu anda önemli bilgiler ve bulgular değerlendiriliyor. Bunların hiçbirisi rahmetliyi geri getirmek için yeterli değil. Ama kadere inanan insanlarız. Güzel bir hayat yaşayarak ve güzel bir hayata başlangıç yaparak aramızdan ayrıldı."

"BBP BİZİM KARDEŞ GÖZÜYLE BAKTIĞIMIZ PARTİDİR"

BBP’nin Türkiye için önemli bir parti olduğunu dile getiren Arınç, seçimlerde hangi sonucu aldığı, yüzde kaç oy oranına kavuştuğunun önemli olmadığını belirterek, "Ama BBP bizim kardeş gözüyle baktığımız milletimizin menfaatini, geleceğini düşünen, nurlu insanların izinde yürüdüğü bir partidir. Onlarda Muhsin Bey’in emanetini sürdürmeye çalışıyorlar. Onlara da sadakatlerinden dolayı BBP idealleri ile bağlı oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

"CİDDİ BİR İNCELEME YAPILIYOR"


Konunun aydınlatılması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Arınç, "Bunlar yargının inşallah elindeki bilgi ve belgeleri değerlendirerek yapacağı bir çalışmadır. Ben biliyorum ki pekçok bilgiye ulaşıldı. Ama bunları bir savcı gözüyle değerlendirmek gerekir. O tarihlerde başka uçakların helikopterlerin uçuşu var mıydı? Bu helikopter niye uçuşa çıktı? Teknik aksaklıklar neydi? Kara kutudan veyahut kazadan sonra olay mahalline niçin geç ulaşıldı? Ulaşıldığında sağ mıydılar? Ölüm sebebi neydi? Helikopterin parçalarından elde edilen bulgular nelerdir? Emin olun bunların hepsi çok titiz bir şekilde inceleniyor. Öleni geri getirmek mümkün değil ama bu olayda eğer bir kasıt eğer kötü bir niyet varsa onu ortaya çıkarmak onun da hesabını sormak bütün milletimizin boynunun borcu. O yüzden ciddi bir incelemenin yapıldığını söyleyebilirim" diye konuştu.

Haberin Devamı