Spor Arkas Spor'dan yelkende işbirliği

Arkas Spor'dan yelkende işbirliği

Paylaş
Arkas Spor'dan yelkende işbirliği

Arkas Spor Kulübü Asbaşkanı Bernard Arcas, "İki stratejik iş ortağımızla genç yelkenciler yetiştirmek, yelken sporuna ilgi duyanlara farklı zeminlerde yelken yapma fırsatı sunma misyonumuz olacak" dedi.

Arcas, holding binasında düzenlediği basın toplantısında, Arkas Spor’u kurarken amaçlarının çok kupa ve madalya kazanmak olmadığını, düşüncelerinin İzmirlilere amatör sporları tekrar sevdirmek olduğunu söyledi. Voleybol branşının büyümesiyle Arkas’ın isminin sadece voleybolla anıldığını kaydeden Bernard Arcas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuruluşumuzdan bu yana değişik branşlarla ilgili kafamızda planlar vardı. Ancak voleyboldaki başarılar nedeniyle diğerlerine fazla zaman harcayamadık. Yelkende bir takım denemeler yaptık ama bizim tek başımıza yapabileceğimiz şeyler değildi. Zaman içinde edindiğimiz dostlukların ardından onlarla projelerimiz örtüşmeye başladı. Yapacağımız işbirliğinin keyfini orta vadede yakalayacağımız bir proje."

Arcas, Lemon Sailing ve Bozburun Yat Kulübü ile yelken branşında önemli adımlar atmak istediklerini kaydeden Arcas, "İki stratejik iş ortağımızla genç yelkenciler yetiştirmek, yelken sporuna ilgi duyanlara farklı zeminlerde yelken yapma fırsatı sunma misyonumuz olacak. Dünyayı yeniden keşfetmeye çalışmıyoruz. Arkas Spor Kulübü olarak stratejik ortaklarımızın yelken tecrübesi ile bizim yönetim becerimizi birleştireceğiz" dedi.

Arcas, rüzgar sörfü slalomda 2013’te 42. sırada bulunan Enes Yılmazer’i ilk 10’a sokmak istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Arkas Spor yelken şubesi yöneticisi Mert Oruz, Lemon Sailing’ten Tolga Yağlı ve Serhat Altay ile Bozburun Yat Kulübü’nden Edhem Dirvana da katıldı.

Arkas Spor ile Lemon Sailing arasında geliştirilen stratejik işbirliği çerçevesinde Çeşme Altınyunus’taki yelken eğitim tesislerinde 7-14 yaş grubuna yelken, yetişkinlere ise katamaran eğitimleri verilecek.

Bozburun Yat Kulübü ile kamp merkezleri kuracak Arkas Spor, ayrıca kulüple extreme yelken eğitimi hizmeti sunacak.

AA

Haberin Devamı