Eğitim - Kariyer Artırılmış gerçeklik teknolojisi ders kitaplarında

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ders kitaplarında

Paylaş
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ders kitaplarında

Uğur Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi (BAUSTEM) akademik desteği ile 3 yıldır erkenSTEM yaklaşımını uyguluyor.

Bu yıl BAUSTEM tarafından ders yayınlarının içeriğinde bir yeniliği hayata geçirerek Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality- AR) teknolojisini kitaplara entegre etti. STEM’i küçük yaşlara indirgeyip okul öncesi ve ilkokul kademelerinde erkenSTEM olarak Türkiye’de ilk kez uyguladıklarını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu “Bu yaklaşım ile öğrencilerimizi bilimsel sorgulama yapabilen, analitik ve eleştirel düşünme becerilerine sahip, yaratıcı, üretken, çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Görerek, yaşayarak öğrenme

Uğur Okulları’nda binlerce öğrencinin 21. yüzyıl becerileriyle bu program sayesinde tanıştığını belirten BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu “Her sınıf seviyesinde bir etkinlik ve hikaye kitabına ek olarak öğretmenleri süreç boyunca sürekli şekilde destekliyoruz. Öğretmenlerimiz için detaylı bir rehber program kitabımız ve web sitemiz var. Öğretmen destek seminerleri organize ediyoruz” dedi. Uğur Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek ise, bu yıl kitaplara entegre edilen AR teknolojisi ile öğrencilerin kitaptaki karakterleri ve olay örgüsünü hem görerek hem duyarak hem de okuyarak deneyimlemesini sağladıklarını vurguladı.