Gündem Artvin heyeti Çankaya Köşkü'nde

Artvin heyeti Çankaya Köşkü'nde

Paylaş
Artvin heyeti Çankaya Köşkü'nde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmeler sırasında "Cerattepe'deki çalışmalarını hukuki Süreç bitene kadar durdu" haberi geldi. Haberi Başbakanlık kaynakları da onayladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili Artvin heyetini kabul etti. Başbakan Davutoğlu Çankaya Köşkü’nde, saat 11.35’te heyetle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Artvin Belediyesi'nin Facebook hesabından 'başbakanımızdan sevindirici haber' başlığıyla yapılan açıklamada orjinal haliyle şöyle denildi:

"Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

Artvin Heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le İlgili bilgiler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna aktarıldı ve şuanda Çankaya Köşkünde Sayın Bakanlarla toplantı devam ediyor.

Davutoğlu'nun Artvin heyetiyle görüşmesinde hukuki süreç sonuna kadar maden faaliyetinin durdurulması kararı alındı. BU bilgiyi Başbakanlık onayladı.

HEYETTE KİMLER VAR?

Heyette Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, AK Partili Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden hocalar yer alıyor.

Haberin Devamı

Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da bulunuyor.

FARUK ÇELİK DE VAR

Davutoğlu'nun Artvin heyeti ile görüşmesinde dikkat çeken bir isim ise Artvinli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bulunuyor. Çelik, 2002 yılında AK Parti Bursa Milletvekili olarak TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmada Cerattepe'de maden çıkarılmasının heyelanlara neden olacağını, bunun da Artvin ilini ortadan kaldıracağını ileri sürmüştü.