Aside tatlısı tarifi

Aside tatlısı tarifine pekmez sevenler bayılacak. Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli olan aside tatlısı tarifinde kıvama özellikle dikkat etmek gerekiyor. Aside tatlısı tarifini henüz denemediyseniz size vermiş olduğumuz aside tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

01 Ekim 2019, Salı 15:40 Son Güncelleme:
A A
Aside tatlısı tarifi

Tatlı krizlerinde hızlıca hazırlayabileceğiniz aside tatlısı tarifi hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Un helvasının daha akışkan ve pekmezli hali olan aside tatlısı tarifine bayılacağınızı garanti ediyoruz. Ancak aside tatlısı tarifinde kıvam oldukça önemlidir. Kıvamı tutturmak için tarifte vermiş olduğumuz adımları harfiyen yerine getirmenizi tavsiye ediyoruz. İşte tadı damak çatlatan aside tatlısı tarifi.

İç Anadolu mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan aside tatlısı Yozgat ve kayseri mutfağının meşhur lezzetleri arasındadır. Kışın afiyetle şifa için tüketildiği bilinmektedir. aside tatlısı tarifinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta tatlıyı yapmadan önce tavada veya tencerede tereyağı eritilmesi gerektiğidir.


Bu haberi de okudularEn pratik incir reçeli yapımı

Aside tatlısı malzemeleri

2 yemek kaşığı un tepeleme

2 su bardağı su (200g lık)

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı pekmez .

2 yemek kaşığı tereyağ .

Aside tatlısı nasıl yapılır?

Tereyağ hariç, tüm malzemeler bir kapta çırpılır. Sonra tereyağını bir tavada eritip üzerine hazırlanan harç dökülür ve kaynayıp katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

İsteğe göre küçük boy borcama veya kaselere dökülüp servis yapılır. .

Kırık ceviz veya ceviz içi serpilebilir.

Bu haberi de okudularElma sirkesi tarifi

Not:

Koyu kıvam severler sadece 1 su bardağı kullanabilir. .

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...