Gündem Asıl engelli sensin

Asıl engelli sensin

Paylaş
Asıl engelli sensin

Bebeğinin kendisinden alınmasına ses çıkarmayan anne “O artık kör oldu, ona bakamam” diyerek herkesi şoke etti

DAYAĞI DEDESİ FARK ETTİ

Muğla’nın Çamlıbel beldesinde Tahsin Baylan (59), geçen Kasım ayında torunları 3 yaşındaki Erdem ile 15 aylık Sevinç’i sevmek için oğlu Ergün Baylan’ın evine gitmişti. Tahsin Baylan torunu Sevinç’in vücudunda morluklar fark edince küçük kızı sağlık ocağına götürmüştü. Başına aldığı darbeler yüzünden beyin travması geçirdiği belirlenen kız Muğla Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti.

DEVLET SAHİP ÇIKTI

Burada yoğun bakıma alınan minik Sevinç’in tedavisinin 10’ncu gününde iki gözü birden kör olmuştu. Bebeği annesi Feriştah Baylan’ın dövdüğü ileri sürülmüştü. Anne Feriştah ise “Kızımı 3 yaşındaki ağabeyi Erdem kıskançlık yüzünden dövdü” demişti. Geçen Cuma günü hastaneden taburcu edilen Sevinç bebek, Muğla’daki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası’nda devlet korumasına alındı.

KÖR DİYE İLGİLENEMEZMİŞ

Ancak küçük kızın dramı bununla bitmedi... Sevinç’i döve döve kör eden annesi Feriştah Baylan “Kör bir çocuk” istemem diyerek kızına bakmak istemedi. Bebeğinin mahkeme kararıyla kendisinden alınmasına ses çıkarmayan Feriştah Baylan “O artık kör oldu. Ona bakamam, ilgilenemem. Diğer çocuğumla zor başediyorum. Engelli bir çocuk istemem” sözleriyle herkesi şoke etti.

KIZINI HİÇ EMZİRMEMİŞ

Sevinç’in babaannesi Fatma Baylan (57) ise gelininin kendilerine “Bu kız (Sevinç) doğduğunda ona hiç bakmak istemedim. Hiç emzirmedim. İlgilenmek de istemiyorum” dediğini söyledi. Gelinin daha önce de torunlarını dövdüğünü anlatan Fatma Baylan, “Sevinç’in beşiğini ağabeyi yetişemesin diye tavana asmıştık. Bir süre sonra yüzünde yine morluklar olduğunu gördük” dedi.

Cavit YILDIRIM/DHA

2