Bilim - Teknoloji Asıl tehdit onlar değilmiş!
Paylaş
Asıl tehdit onlar değilmiş!

Kendi konsolunu yapan oyun devi, Xbox, PlayStation ve Wii'yi bir kenara attı, asıl rakibini açıkladı

Pek çok efsanevi oyunun ve oyun dağıtım sistemi Steam'in yaratıcısı olan Valve'in bir süredir kendi konsolu üzerinde çalışmakta olduğu biliniyordu. Linux temelli olacak sistemin neye benzeyeceği ve adının ne olacağı henüz belli değil. Valve'ın PC üreticisi Xi3 firmasına yatırım yaptığı biliniyor. Xi3, "Piston" adını verdikleri bir oyun konsolu üzerinde çalışıyordu. Tüm bu gelişmeler, Piston'u temel alan yeni konsolun, "Steam Box" adıyla piyasaya sürüleceği söylentilerinin yayılmasına neden olmuştu.

Haberin Devamı

Herkesin Steam Box'ın, Sony, Microsoft ve Nintendo gibi devlerin hâkim olduğu konsol piyasasında nasıl tutunacağını merak ettiği günlerde Valve'dan çok ilginç bir açıklama geldi. Firma kurucularından Gabeell yaptığı açıklamada, yeni platformun asıl rakibinin Sony ya da Microsoft değil, Apple olacağını belirtiyor: "Asıl soru şu: PC alanında kendimiz kanıtlayacak kadar ilerleme kaydedebilecek miyiz? Ve Apple oturma odasını da ele geçirmeden mobil alana yönelik daha iyi girişimlerde bulunabilecek miyiz?"

Newell'ın kastettiği tehdidin, Apple TV ve henüz geliştirilmekte olan televizyon olduğu açık.ell'ın, Gamestick ve Ouya gibi Steam Box'ın hedeflediği pazar için özel olarak tasarlanan açık kaynak kodlu cihazları tehdit olarak görmemesi ilginç. Bunun nedeni, Apple'ın konsolların hitap ettiği genç kullanıcı kitlesi üzerindeki etkisi olabilir.

Haberin Devamı

Resimlerle: 2013'de tanıtılacak 15 harika oyun

Kaynak: CHIP Online