Gündem Aşiret düğününde dolar yağmuru

Aşiret düğününde dolar yağmuru

Paylaş
Aşiret düğününde dolar yağmuru

Şanlıurfa'da, Mersavi aşiretine mensup 28 yaşındaki Tayyar Yetim ile 24 yaşındaki Şeyda Gökdoğan'ın düğününde davetliler çiftin başına dolar yağdırdı

Mersavi aşireti mensup işadamı Tayyar Yetim ile öğretmen Şeyda Gökdoğan çifti, Çamlık Düğün Salonu'nda yaklaşık 2 bin davetlinin katılmasıyla dünya evine girdi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun da katıldığı düğünde; ilk olarak sema gösterisi yapıldı ve mevlit okutuldu.

Haberin Devamı

Okunan mevlit ardından gelin ve damadın salona girerek sahnede ilk dansı yapmasıyla birlikte davetliler dolar atma yarışına girdi. Çiftin başına davetliler tarafından savrulan 1'er dolarlık banknotlar, orkestra görevlileri tarafından yerlerdentoplandı.

Gelin ve damadın yanı sıra halay çeken davetlilerin başına da gece boyu dolar atıldı. Yerlerden toplanan ve orkestra ekibinin yanında getirdiği çantalara doldurulan dolarlar, isteyenlere 1 TL karşılığı yeniden satıldı. Yaklaşık 4 saat süren düğünde, davetlilere yöresel yemek ve tatlı ikram edildi.

DHA