Türkiye (Son Dakika) Askerde komutanı olan doktoru bıçakladı

Askerde komutanı olan doktoru bıçakladı

Paylaş
Askerde komutanı olan doktoru bıçakladı

Ataşehir'de bir tıp merkezinde görevli psikiyatri uzmanı doktor, iş çıkışı otomobiline bindiği sırada bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı

Yakalanan saldırganın askerlik yaptığı dönemde, askeri hastanede çalışan doktor Uğur Yakın tarafından tedavi edildiği ve o dönemde aralarında yaşanan sorun nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Örnek mahallesi 35. Cadde üzerinde bulunan Doruk Tıp Merkezi’nde çalışan psikiyatri uzmanı doktor Uğur Yakın, saat 17.30’da işyerinden çıkıp otomobiline bindiği sırada, otomobilin içine giren Barış Dur tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaralandı. Saldırgan olaydan sonra çevreden yetişen vatandaşlar tarafından yakalanarak olay yerine çağırılan polis ekibine teslim edildi. Yaralanan doktor ise çalıştığı tıp merkezinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ataşehir’deki özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Gözaltına alınan Barış Dur’un, bıçakla yaraladığı doktor için, "Ben askerliğimi yaparken benim psikolojimi bozdu" dediği ileri sürüldü. Uzman Doktor Uğur Yakın’ın Gümüşsuyu Askeri Hastenisi’nde görev yatığı ve emekli olduktan sonra Doruk Tıp Merkezi’nde çalıştığı öğrenildi. Doktor Uğur Yakın’ın Gümüşsuyu Askeri Hastanesinde görevliyken 2007 yılında yedek subay olarak askerlik yapan Barış Dur’u tedavi ettiği ve bu sırada aralarında sorun yaşandığı, Dur’un bu nedenle Uğur Yakın’ı takip ederek bıçakladığı ileri sürüldü. Polis olayla ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı.

M. Akif ERDEM/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı