Gündem Askeri helikopter düştü: 5 pilot şehit

Askeri helikopter düştü: 5 pilot şehit

Paylaş
Askeri helikopter düştü: 5 pilot şehit

Ankara'da eğitim uçuşu sırasında irtibat kesilen askeri helikopterin enkazına ulaşıldığı, kazada 5 pilotun şehit olduğu bildirildi

Eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterle akşam saatlerinde irtibat kesildi. Yapılan arama çalışmalarının ardından askeri helikopterin enkazına Ankara’nın Tuluntaş köyü yakınlarında ulaşıldı.

Haberin Devamı

Henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen helikopterdeki 5 pilotun şehit olduğu öğrenildi.

Arama çalışmalarına askeri helikopterlerin yanı sıra karadan çok sayıda asker de katıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki basın açıklamasında şöyle denildi:

"Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara’nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir."

ORGENARALLER KAZA YERİNDE

Ankara’da 5 pilotun şehit olduğu helikopter kazasının ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Kara Kuvvetleri Eğitimi ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında Ankara’nın Tuluntaş köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düşmesi sonucu, 5 pilot şehit olmuştu. Kazanın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ceylanoğlu makam aracı ile Kara Kuvvetleri Eğitimi ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ise sivil plakalı bir araçla olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Komutanlar, yetkililerden, kazayla ilgili bilgi aldı. Enkazın bulunduğu bölgede, jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Bu arada, arama çalışmalarına şehit pilotların silah arkadaşları da katıldı. Şehitlerin silah arkadaşlarının, gözyaşlarına engel olamadıkları gözlendi.

Arama çalışmalarına askeri helikopterler, Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Arama Kurtarma ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile köylüler de traktörleriyle katıldı.

Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına katılan köylülerden Sadık Ergin,kendisinin Tuluntaş köyünde yaşadığını, akşam saatlerinde köyün hoparlörlerinden askeri bir helikopterin düştüğüne yönelik anons yapıldığını söyledi.

Arama çalışmalarına köylülerin de katıldığını belirten Ergin, enkaza ilk olarak askerlerin ulaştığını bildirdi. Ergin, düşen helikopterin enkazının bir taş ocağının yakınlarında bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

(A.A.)