Yaşam Asosyal bir nesil yetişiyor

Asosyal bir nesil yetişiyor

Paylaş
Asosyal bir nesil yetişiyor

9-12 yaş arası öğrenciler, sosyal etkinliklerden uzak. Okul dışında yüzde 32'si ödev yapıyor, yüzde 21'i TV ve bilgisayar başında

Eski Eğitim Sen Başkanı Alaaddin Dinçer in yaptığı araştırmaya göre öğrenciler okul dışı zamanlarını ödev yaparak ve ders çalışarak geçiriyor.

İlköğretim öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırma, çocukların okul dışı zamanlarını ders çalışarak ve ödev yaparak geçirdiklerini, kültürel etkinliklere uzak olduklarını ortaya koydu. Öğrencilerin yüzde 32’si okul dışında ödev yapıyor, yüzde 30’u oyun oynuyor, yüzde 21’i ise televizyon seyrediyor ya da bilgisayar oyunu ile vakit geçiriyor.

Haberin Devamı

Bir önceki dönem Eğitim Sen Genel Başkanı olan Alaaddin Dinçer, 9-12 yaş grubundakilerin sosyal kültürel etkinlik haritasını çıkardı. Araştırma, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Beykoz, Ataşehir ve Sancaktepe olmak üzere İstanbul’un altı ilçesinde alt, orta ve üst gelir grubundan 960 öğrenci ile gerçekleştirildi. Araştırmanın sonuçları şöyle :

* Üst gelir grubundan öğrencilerin yüzde 52’sinin bir spor ya da sanat kulübüne üyeliği varken, bu oran orta gelir grubunda yüzde 15, alt gelir grubunda yüzde 5.

* ‘Sizin için eğlenmek ne anlama geliyor’ sorusununa öğrencilerin ortalama yüzde 30’u oyun oynamak diye cevap veriyor. Bunu yüzde 19 ile ‘alışveriş’e çıkmak izliyor.

* Alt gelir grubundaki öğrencilerin en favori oyunları saklambaç, yakalamaca, ip atlamak iken, üst gelir grubundan öğrenciler basketbol, futbol gibi sportif oyunları seviyor.

Haberin Devamı

* Alt gelir grubunun yüzde 34’ü, orta gelir grubunun yüzde 25’i yaz tatilini köyde kuran kursuna giderek geçirirken, üst gelir grubunun yüzde 34’ü tatil köylerindeydi .

* Alt gelir grubu en çok el işi etkinliklerine katılıyor, üst gelir grubu tiyatro ve drama yapıyor.

RADİKAL