Spor Ataman: Değerli bir galibiyet aldık

Ataman: Değerli bir galibiyet aldık

Paylaş
Ataman: Değerli bir galibiyet aldık

Anadolu Efes'i yıkan Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, "Değerli bir galibiyet aldık. Bu zafer, şampiyonluk için ne kadar iddialı olduğumuzun göstergesi" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes’i 77-76 yenen Galatasaray Liv Hospital’de başantrenör Ergin Ataman, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ataman, iki takım oyuncularının da çok iyi mücadele sergilediğini belirterek, "İki takım da bugün dış atışlarda, çok atış kaçırdı. Biz 19’da 2 gibi kötü bir yüzdeyle oynadık. Anadolu Efes de dış atışlarda düşük yüzde de kaldı. Bütün bunlara rağmen iki takım da olağanüstü mücadele gösterdi. Anadolu Efes’te genç oyuncular var, direnç gösterdiler. Maçın son 5 dakikasına kadar, çok doğru basketbol oynadık. Anadolu Efes’in uzunlarını faul problemine soktuk. Ancak son 5 dakikada yanlış seçimler yaptık. Şutlar girmeyince, Anadolu Efes de maçın sonuna kadar geldi. Sonuçta bir sayıyla kazandık ama olsun 48 saat içinde iki önemli maç oynadık. Çok değerli bir galibiyet aldık. Bu galibiyet, Galatasaray Liv Hospital’in şampiyonluk için çok iddialı olduğunun bir göstergesi" diye konuştu.

Pietro Aradori’nin son maçlardaki performansından memnun olmadığını dile getiren Ataman, şöyle devam etti:

"Zaten memnun olsam daha çok süre veririz. Toparlanmasını beklediğimiz bir oyuncu. Avrupa Ligi’nde oynamış, İtalya Milli Takımı’nın önemli bir oyuncusu. Benim felsefemde ayrım yok, kim iyiyse o oynar. Aradori iyi oynarsa takımda yer bulur."

'Yönetim oyunculara güvence verdi'


Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü’nde mayıs ayında tekrar bir seçimin yapılacağı belirterek, yaşanan maddi sıkıntıların basketbol takımına yansımasıyla ilgili soru üzerine, "Galatasaray Basketbol Takımı, son iki sezonda Türkiye’de bir ekol yarattı. Onun için yönetim kim olursa olsun Galatasaray’ın basketboldaki gücünü gözardı edeceğini düşünemiyorum. Zaten perşembe akşamı, Avrupa Ligi maçından önce, basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyeleri oyuncuları ziyaret ettiler, onlara güvenceler verdiler" ifadelerini kullandı. [[[Article_394678]]]

Haberin Devamı