Bilim - Teknoloji Atari efsanesi geri dönüyor!
Paylaş
Atari efsanesi geri dönüyor!

Oyun sektörü günden güne büyümeye devam ediyor. Öyle ki AAA kalitesindeki hit yapımlar, hem yapımcısına, hem de konsol üreticilerine servet kazandırabiliyor.

Zaten genel olarak bakıldığında gerek Microsoft, gerekse de Sony sattıkları konsollardan ziyade, konsollar için satılan oyunlardan para kazanıyorlar. Başka bir değişle oyun pazarındaki aslan payı konsol üreticilerine gidiyor. Peki madem bu pazardaki aslan payı konsol üreticilerine gidiyor, o zaman neden sektöre yeni isimler dahil olmuyor?

Açık konuşmak gerekirse, konsol tarafında muazzam bir rekabet mevcut. Yani sektöre yeni girecek olan bir ismin Sony, Microsoft ve Nintendo gibi isimler karşısında çok fazla şansı yok. Kaldı ki iş sadece konsol üretmekle kalmıyor. Konsolun yanı sıra o konsola özel oyunlar da satışlarda çok büyük önem arz ediyor.

Tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde sektöre yeni dahil olmayı düşünen ismin, hem oyun yapımcısı, hem de köklü bir geçmişe sahip olması gerektiği gerçeği ile yüzleşiyoruz. Aynı Atari gibi.
Hatırlanacağı üzere Atari kısa süre önce konsol sektörüne tekrardan dönüş yapacağını açıklamıştı. Sonunda Atari’nin yeni nesil konsolu tam ismi ile tanıtıldı. Atari VCS yani Atari Video Computer System.

İsminden de anlaşılabileceği üzere bu Retro bir cihaz. Fakat aynı zamanda günümüz oyunlarını oynatabilecek kadar da güçlü. Yani Atari VCS ile hem eski, Retro oyunları, hem de yeni oyunları oynayabileceğiz.

Zaten cihazla birlikte tanıtılan kontrol cihazları da bu durumun en net örneği. Atari VCS, Retro oyunlar için eski tarz bir joystic ile birlikte gelecek. Açıkçası, Atari’nin yeni konsolunun PS4 ve Xbox One ile rekabet edebilecek seviyede olduğunu inkar etmemek gerekiyor.

BU HAFTA ÇIKACAK OYUNLAR (20-26 MART)

Haberin Devamı