Gündem Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor?

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor?

Paylaş
Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor?

İstanbul Havalimanı’nın faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk Havalimanı’nın ne zaman kapanacağı merak ediliyor. Peki, Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor? İşte detaylar…

İstanbul Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de açılışı yapılarak faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk Havalimanı’nın taşınma süreci vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan açıklama geldi. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanıyor? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI NE ZAMAN KAPANIYOR?

Türk Hava Yolları, 6 Nisan'dan itibaren Atatürk Havalimanı'ndan seferlerine son veriyor. Bu nedenle THY yolcularına uyarıda bulundu.

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 6 Nisan tarihinde büyük taşınmanın gerçekleşeceğini duyurdu.

THY'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Büyük taşınma başlıyor. Değerli yolcularımız yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na taşınmamız nedeniyle 6 Nisan 2019 saat 02.00 itibariyle Atatürk Havalimanı'ndaki tüm tarifeli uçuşlarımıza son veriyoruz. 6 Nisan 2019 saat 14.00 itibariyle Atatürk Havalimanı'ndan planlanmış tüm uçuşlarımızı İstanbul Havalimanı'ndan icra etmeye başlayacağız. Yeni evimizin heyecanını bizimle paylaştığınız ve göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. İstanbul Havalimanı'nda görüşmek üzere" denildi.

Haberin Devamı

'TERMİNAL BİNALARI KONGRE VE FUAR MERKEZLERİNE DÖNÜŞECEK'

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bakırköy için hayata geçirilecek birçok proje var. Bunlardan en önemlisi Atatürk Havalimanı taşınıyor. Oradaki arazi millet bahçesi olacak. Oradaki terminal binaları da kongre ve fuar merkezine dönüşecek. Bu proje sadece Bakırköy'e değil aynı zamanda İstanbul'a milyarlarca dolarlık iş hacmi ekleyecek hem de İstanbul turizmine büyük bir katkı sunacak" dedi.

KONGRE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı projesini şöyle anlattı "Bakırköy için hayata geçirilecek birçok proje var. Bunlardan en önemlisi Atatürk Havalimanı taşınıyor. Oradaki arazi millet bahçesi olacak. Oradaki terminal binaları da kongre ve fuar merkezine dönüşecek. Bu proje sadece Bakırköy'e değil aynı zamanda İstanbul'a milyarlarca dolarlık iş hacmi ekleyecek hem de İstanbul turizmine büyük bir katkı sunacak. Kongre turizmi için gelen ziyaretçiler, normal turistlerin en az iki katı harcama yapıyor. İstanbul'a 2023 yılına kadar hedefimiz 22 milyon turist getirmek. Şu anda 13 milyon turist geliyor. Düzenlenen fuarların ülkeye katkısı yüzde 20. İhracata katkısı yüzde 20. Çok önemli katkı bu. İstanbul'un tek başına ihracatının 78 milyar dolar olduğunu düşünürsek bu katkının ne kadar önemli olduğu aşikar bir şekilde görülür. Birçok iş bağlantıları bu fuarlarda yapılıyor. İstanbul'un iki tane büyük fuarı olacak. Her ilçede, her semtte bir fuar olmaz. Fuarcılıkta marka olmak için bunu birleştirmek için. Biri Bakırköy'de olacak. Diğeri de Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanında olacak."

Haberin Devamı

"BAKIRKÖY, İSTANBUL, TÜRKİYE KAZANACAK"

Fuar ve kongre pazarının bir de görünmeyen kazancı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları anlattı: "Fuar için Avrupa'ya gelen turist sayısı 50 milyon. Biz bunun yüzde 10'una talibiz. Bu 5 milyon eder. Bunların birkaç günde bırakacağı para 7,5 milyar dolardır. Yapılan, yapılacak iş bağlantılarıyla da hem ihracatımız artacak hem de Bakırköy kazanacak, İstanbul ve Türkiye kazanacak. Bakırköy'ün imar problem var. Bu konu, deprem riskine karşı dönüşümün önündeki en büyük engeldir. Binaların oturuma alanlarıyla ilgili bir konudur. Bu konuda, Mehmet Umur kardeşimizi Bakırköylüler iş başına getirdiklerinde İBB'de uyum içinde konuyu ele alıp, dönüşümün önündeki konuyu gündemde kaldıracağız. Biz bu günlere, sorunları torunlara bırakmadan çözüm üreterek geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere döndürdük. Eğer İstanbulluların desteğiyle 31 Mart seçiminde başkan olursam, meclisimde sipariş usulü, imar plan tadilat dosyaları olmayacak. Şehri çirkinleştiren en önemli yanlış burada. Birisi gözüne bir arsa kestiriyor. Plandaki yeri, sağlık, yeşil, eğitim, sağlık alanı. 'Burası çok güzel. Şu kadar katlı bir bina yaparsa voleyi vururum' diyor. Altan girip üsten çıkıyor. Dosyasını mecliste geçiriyor. Şehir kirleniyor, ucube haline dönüyor. Yeşil ile eğitim alanı kalmıyor. Üstelik, bir de haksız kazanç ortaya çıkıyor. O yüzden plan tadil dosyaları, imar revizyon dosyaları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin öncelikli konuları arasında olmayacak."

Haberin Devamı