Gündem Ata'yı ölümünün 80. yılında özlemle anıyoruz

Ata'yı ölümünün 80. yılında özlemle anıyoruz

Paylaş
Ata'yı ölümünün 80. yılında özlemle anıyoruz

Dört tarafı işgal edilmiş bir ülkeden destansı bir savaşla tam bağımsız bir ulus yaratan Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 80’inci yılında her kuşaktan 80 milyon minnetle anıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölümünün 80’inci yılında minnetle andığımız Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılacağını vurguladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

ATA'YI İYİ ANLATALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün ölümünün 80’inci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajına “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum” ifadesiyle başladı. Önderlik ettiği istiklal mücadelesini zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal’in, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

‘ORTAK İDEALDE BİRLEŞTİRDİ’

“Milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.”

Haberin Devamı