Siyaset 'Ateşkes bozulur'a sert cevap
Paylaş
'Ateşkes bozulur'a sert cevap

PKK yöneticilerinden Sabri Ok'un, "Hükümet adım atmazsa, 15 Ekim'de ateşkes bozulur" açıklamasına hükümetin tepkisi gecikmedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PKK'yı ciddiyetsizlikle suçladı

PKK'nın üst düzey yöneticisi Sabri Ok'un, "Hükümet, 15 Ekim'e kadar adım atmazsa ateşkes bozulacak" açıklamasına hükümet adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tepki gösterdi.

Haberin Devamı

>> ATEŞKES BOZULACAK

Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değil" dedi.

"Bir pazarlık teranesidir tutturuyorlar. Ne pazarlığı? Biz duruşumuzu net ortaya koymuşuz." diyen Bakan Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan diyoruz. Eğer onlar tekrar eski alışkanlıklarına dönecekse tehdide, teröre, öldürmeye döneceklerse hesabını onlar verecekler. Durmadan fikir değiştirip, durmadan şartlar öne sürmek ciddiyetsizliktir."

ÖCALAN YENİDEN YARGILANSIN TALEBİ

Abdullah Öcalan’ın avukatları da müvekkillerinin yeniden yargılanması talebiyle Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç imzasıyla yapılan başvuruda, 4’üncü yargı paketine atıfta bulunuldu.

Haberin Devamı

Öcalan hakkındaki mahkumiyet kararının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlal edilerek verildiği ve hükmün bu aykırılığa dayandığının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararıyla tespit edildiği savunuldu.

Avukatlar bu gerekçeyle Öcalan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden yargılama ve infazın durdurulması talebiyle başvuruda bulundu.